Aasta naiskodukaitsja on Anu Saue Hiiumaalt

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

Kuvatud 3 pilti, galeriis pilte: 4

Aasta naiskodukaitsjaks nimetati täna Anu Saue Naiskodukaitse Lääne ringkonnast, aasta kaitseliitlaseks valiti Meelis Tinno Kaitseliidu Alutaguse malevast, teatati Kaitseliidu peastaabi avalike suhete osakonnast.

Kaitseliidu ülem brigaadikindral Meelis Kiili ja Naiskodukaitse esinaine Airi Tooming andsid täna Tartus Kõrgema sõjakooli aulas võitjatele üle rändauhinnad, milleks on pronksist kaitseliitlase ja naiskodukaitsja kujud.

Lisaks said kõik nominendid Kaitseliidu ülema, kaitseministri ning kaitseväe juhataja hinnalised kingitused.

“Te ei ole need, kes vaatavad äraootavalt kellegi teise poole, vaid panete käed külge, siis, kui seda teilt kõige rohkem oodatakse ja seda kõige rohkem vaja on,” ütles kaitseminister Urmas Reinsalu ja lisas, et Kaitseliidu liikmed teavad oma rolli riigikaitses. Ministri sõnul sai Kaiseliit uue riigikaitse arengukavaga endale palju suurema rolli kui seni. “Kaitseliidul on konkreetne ülesanne meie riigi territoriaalkaitseks. See on selge ja lihtne, sõjaline ülesanne,” lisas Reinsalu.

Parimaid kaitseliitlasi ja naiskodukaitsjaid tervitas ka kaitseväe juhataja kindralmajor Riho Terras.

“Ta on huvitavate ideede generaator ja ühtlasi ka kohusetundlik tegutseja ja vastutaja,” iseloomutati aasta kaskodukaitsjat Anu Sauet. “Tema otsused on õiglased ja hinnangud erinevate teemade kohta on alati positiivse alatooniga. Ta on lõputu energia allikas. Jõuab õppida, osaleda, korraldada ja teisi kaasa haarata.”

Anu Sauel on alati aega minna noortega metsa orienteerumistrenni, võistlustele, või lihtsalt ära kuulata nende rõõmud ja mured. “Hämmastav on tema universaalsus, ta on aastaid oma ringkonda esindanud staabiassistentide ja toitlustuse erialavõistlustel ning lõpututel sõjalis-sportlikel võistlustel. Ta on noortejuht ja Noorte kotkaste malevapealiku abi, ta on jaoskonna juhatuse liige ning spordigrupi juht,” tutvustatakse aasta naiskodukaitsjat.

Anu Saue töötab keskkonnaameti Hiiu-Saare-Lääne regiooni veespetsialistina.

Aasta kaitseliitlast Meelis Tinnot iseloomustakse jaapani vanasõnaga” “Õpetamine on õppimine.” Ta on mees, kes õpib ise ja õpetab teisi. Tinnot jagub täie hooga instruktorina nii kaitseliitlaste väljaõppeüritustele kui ka noorkotkaste ja naiskodukaitsjate ettevõtmistesse. Enim hinnatakse tema asjalikke teadmisi ning muhedat, vahel ka riukalikku meelt ja rahulikkust.

Aasta kaitseliitlast ja naiskodukaitsjat valiti neljandat korda, eesmärgiks on tunnustada parimaid vabatahtlikke. Iga malev ja ringkond esitas oma kandidaadi, kelle seast parima kaitseliitlase valis spetsiaalne komisjon, parima naiskodukaitsja vastavalt Naiskodukaitse komisjon.

Tänavu oli aasta kaitseliitlase nominente 15, esmakordselt oli nominentide seas ka naiskaitseliitlane. Aasta naiskodukaitsja nominente oli samuti 15.

17. veebruaril möödub 23 aastat päevast, mil Järvakandis taasloodi Kaitseliit rahva omaalgatuse korras jätkuvalt kestva Nõukogude okupatsiooni oludes.
Fotod: Kristjan Prii ja Urmas Lauri

Aasta naiskodukaitsjaks nimetati Anu Saue (esireas, keskel) Naiskodukaitse Lääne ringkonnast, aasta kaitseliitlaseks valiti Meelis Tinno (esias, keskel) Kaitseliidu Alutaguse malevast. Foto: Kristjan Prii

Anu Saue mullusel Kaitseliidu rännakmatkal Valge Laev. Foto: Urmas Lauri

Anu Saue mullusel Võidupüha paraadil Haapsalus president Toomas Hendrik Ilveselt hiidlaste tõrvikusse võidutuld võtmas. Foto: Urmas Lauri

Aasta kaitseliitlase ja naiskodukaitsja väljakuulutamine
Anu Saue. Foto: Urmas Lauri
Anu Saue. Foto: Urmas Lauri

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments