Urmas Sukles saab käsitööliidu hõbedase teenetemärgi

Urmas Lauri

urmas.lauri@le.ee

imageTäna tunnustab rahvakunsti ja käsitöö liit Haapsalu linnapead Urmas Suklest käsitööliidu teenetemärgiga.

Estonia talveaias kell 15 algaval käsitöövaldkonna juhtide ja toetajate kohtumisel jagatakse tunnustust parimatele ja antakse välja Eesti Rahvakunsti ja Käsitöö Liidu ning Rahvakultuuri Keskuse Pärandihoidja aastaauhind esemelise rahvakunsti alalhoidmise ja edasiarendamise eest.

Pärandihoidja 2013 auhinna saavad Viljandimaa Rahvakunstiühingu juhatuse esimees Leida Mägi, kellele antakse Elutööpreemia rahvusliku käsitöö alalhoidmise ja edasiarendamise eest, Virumaa Kunsti ja Käsitöö Seltsi juhatuse esimees Kersti Loite Rahvusliku käsitöö alalhoidmise ja edasiarendamise eest ning tekstiilikunstnik, lapitöö alaliidu juhatuse liige Ene Pars Rahvusliku käsitöö alalhoidmise ja lapitöö traditsioonide edasiarendamise eest.

Käsitööliidu hõbedase teenetemärgi saavad 18 käsitööliidu maakonnaühenduste juhti ja valdkonna pikaajalist toetajat. Esimest korda antakse kõrge autasu omavalitsusjuhile, kes on olnud aastaid kohalike käsitööettevõtmiste toetaja. “Hindame kõrgelt Haapsalu linnapea Urmas Suklese panust kohalike käsitöötraditsioonide edendamisse ja panust eelmisel nädalal avatud Pitsikeskuse asutamisse,” selgitas käsitööliidu juhatuse esimees Liivi Soova.

2006. aastal oli pärandihoidja laureaadiks Haapsalu Käsitööseltsi esinaine ning Läänemaa Käsitööliste Ühenduse juhatuse liige Aime Edasi, traditsioonilise Läänemaa käsitöö alahoidja, kes õpetab Läänemaa Kutsehariduskeskuses kudumist.

Eesti Kodutööstuse Edendamise Keskseltsi 75. aastapäeval kümme aastat tagasi autasustati käsitööseltsi teenetemärgiga Haapsalu käsitööseltsi juhti, endist keskseltsi juhatuse liiget Silvi Saarlot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
JK
10 aastat tagasi

Urmas on tegija Edu.

nali
10 aastat tagasi

Uskumatu,no mida veel?