Piiskopilinnus avab jõuludest kolmekuningapäevani uksed

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Arvo Tarmula
Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu piiskopilinnuse muuseum avab esimest korda aastavahetuse turistidele uksed juba detsembris.

“Esimesed Peterburi turistid on juba Eestis kohal ja ka meie inimestel on pikad puhkused,” nimetas piiskopilinnuse haldus- ja müügijuhi Marika Peberg põhjusi, miks linnusemuuseum tänavu juba detsembri lõpus uksed avab.

Kui kaks aastat tagasi oli linnusemuuseum jaanuaris avatud ainult turismigruppidele, siis eelmisel aastal said rühmareisijate kõrval muuseumi külastada ka üksikturistid.

Pebergi sõnul külastas mullu jaanuari esimestel päevadel linnusemuuseumi umbes 400 turisti. Enamik külastajaid oli aastavahetuseks Haapsallu saabunud vene turistid ja kõige rohkem turiste käis jaanuari esimestel päevadel.

Sel aastal on linnusemuuseum koos toomkirikuga avatud 27.–30. detsembril ja 2.-5. jaanuaril kl 11–15. 2.–4. jaanuaril kl 12.30–12.50 musitseerib toomkiriku orelil organist Lia Salumäe.

Marika Pebergi sõnul on muuseumiruumid linnuses küll jahedad, kuid kirik soe.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments