Läänlaste idee on Ajujahil 40 hulgas

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Läänlaste Heiko Liivi ja Lauri Luige väljamõeldud mobiilne pangakaart Paype jõudis Ajujahi ettevõtluskonkursil 40 parima hulka.

Paype’i mõte on selles, et koondada nutitelefoni kokku eri panga- ja kliendikaardid, et võimaldada tulevikus makseid telefoniga. Kui Paype laialt kasutusse jõuaks, ei peaks inimesed enam rahakotti ja kaardipatakat kaasas kandma.

Läänlaste idee valiti ülemöödunud nädalal 303 idee hulgast saja parima hulka, nädalavahetusel valis žürii Paype 40 parima hulka. Novembri lõpus valib žürii 8 parimat, kes hakkavad Eesti Televisiooni eetris konkureerima 50 000-eurose peaauhinna nimel.

Heiko Liiv on öelnud, et auhinnaraha eest saaks Paype valmis programmeerida, kuid kui võitu ei tule, tehakse programm ära investorite ja partnerite abiga. Järgmise aasta suvel on plaanis Paype pilootprojekti Haapsalus katsetada.

Videot Paype tutvustusest näeb siit.

Kes veel 40 parima hulka pääsesid, näeb siit.

2007. aastast toimuvat konkurssi korraldab ettevõtluse arendamise sihtasutus. Ajujahilt on pärit näiteks Click & Grow elektrooniline taimekasvatuspott.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments