Paio mõisteti õigeks, prokurör kaebab edasi

Madiken

madiken@le.ee

Tarmo Paio (paremal) koos oma kaitsjaga Haapsalu kohtumajas täna minutid enne õigeks mõistva otsuse välja kuulutamist. Foto: Arvo Tarmula
Tarmo Paio (paremal) koos oma kaitsjaga Haapsalu kohtumajas täna minutid enne õigeksmõistva otsuse välja kuulutamist. Foto: Arvo Tarmula

Kohus mõistis Haapsalu politseijaoskonna endise patrullteenistuse vanema Tarmo Paio ametisaladuse avaldamise kriminaalasjas õigeks. Prokurör kaebab otsuse edasi.

Lääne ringkonnaprokurör Indrek Kalda esitas Paiole süüdistuse, et viimane avaldas mullu märtsis, mais ja juunis oma tuttavatele nelja inimese aadresse, telefoninumbreid ja karistusandmeid, mida ta teadis tänu oma töökohale.

Pärnu maakohtu Haapsalu kohtumaja kohtunik Piia Jaaksoo otsustas, et andmed, mille avaldamine Paiole süüks pandi, on saadavad ka avalikest registritest ja teabesüsteemidest ning mõistis Paio õigeks.

Sellega tühistati ka Paio elukohast lahkumise keeld. Riik peab Paiole hüvitama kaitsja töötasu 2160 eurot.

Prokuratuuri pressiesindaja Annely Erm ütles kohe peale otsuse ettelugemist, et prokurör Indrek Kalda kaebab otsuse edasi ringkonnakohtusse.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
22 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Kaitsekilp A.
10 aastat tagasi

Huvitav,kas need inimesed käisid kohapeal käte ja jalgadega end tõestamas,et mis kell ja mis olekus andmetest ,infost teadlikuks said? Internetis on kõik saadaval,peab vaid suur tahe olla kellegi järgi nuhkida. Ole tubli Tarmo!

Leonid
10 aastat tagasi

Tarmo —-tegid nagu mina –milleks kohut käia——sa olid dubli Korruptsioeer aga truu süsteevile

5 lapse isa Läänemaalt
10 aastat tagasi

Ega need prokud on parajad bandiidid ise…kuidas teistmoodi nimetada seda kui prokuröri abi keedab sellise sopa kokku väljamôeldud ja kunstlikult loodud tôendite pôhjal nagu mina olevat peksnud oma viimast kuud rasedat elukaasladt jalaga kôhtu.olen tekitanud autole raskeid vigastusi tahtlikult jne…môistis mult 300 eur sunniraha…ahga kui ma keeldusin tasumast sellise asja eest mida pole olnud..ähvardas kohtuga…aga va kavalpea helistas kannatanule seejärel ja andis pangarekvisiidid.et sunniraha ära maxta(kannatanu?!?!)môjutas väidetavat kannatanut tel.kaudu kohtujutuga ja mindi kannatanu poolt ja môjutati minu ema.ja minu ema maksiski sunniraha ilusti Rahandusministeeriumi kontole…tahtis oma pojakest aidata… selle heateo eest tänan prokuröri Ülle Tamm Lihtsalt tavalised sulid istuvad prokuratuuris… Loe rohkem »

kodanik
10 aastat tagasi

Tänan sind, “sorts”, et vea parandasid. On näha, et oled korralikult eestikeele tundidest osa võtnud. Mulle on vähemalt meelde jäänud, et lausealgust alustatakse suure algustähega. Kiitus sulle!
“kodanikule” teadmiseks, et politseimaja peaukse kõrval on uksekell, kui sellele vajutad, siis tehakse uks lukust lahti. Oma muredega võid politseisse pöörduda 24 tundi ööpäevas!

Jõudu kõigile koertele ja pea püsti! Karavan ei lähe enam kaugele, vankrirattad korruptsioonist lausa lääpas.

marxx
10 aastat tagasi

Loodan, et see otsus ka kehtima jääb. Eks politseinikul on ikka rohkem vaenlasi, kui sõpru , tunnen seda omal nahalgi veel.
Hoian pöialt , Paio , edu edaspidiseks.

Myller
10 aastat tagasi

Nõustun täielikult kodanik 2 arvamusega. Kes vähegi oskab arvutit kasutada leiab talle vajalikku teavet teda huvitavate isikute kohta ka ilma K…. andmabaasita. Jõudu Sulle Tarmo ja pea püsti. Koerad hauguvad, aga karavan läheb ikka edasi ….

kodanik 2
10 aastat tagasi

Tuginedes ainult lehest loetud infole tundub, et asi siiski nii lhtne ei ole. Hankis politsei andmebaasist andmeid – rikkumine, nõus. Et samu andmeid oleks ka avalikest allikatest saanud, siis kas ikka on tegu hirmsa kuriteoga, mille eest tuleb kriminaalkaristus väänata? Kinga juba sai ja ilmselt mingi noomituse takkaotsa. No mida veel? Tehke silmad lahti, palju hullemaid pätte liigub ringi. Minu arust kohtunikult mõistlik otsus.

Naaber
10 aastat tagasi

Korraliku paagi on endale ette söönud. Tuleb jälgida, et Soomes ehitusel müüri ladudes nüüd ümber kõhu ei lao.

sorts
10 aastat tagasi

kodaniku kommi lugedes on arusaadav,et ta tonte nägi–ise ju tunnistab,et ta oli TÄIS karsklane.
Kui ta oleks olnud täiskarsklane,siis teine asi…

kodanik
10 aastat tagasi

Kui ei ole ise näinud, siis ei ole mõtet ka sonida(eriti eelmisel). Selle aasta varasel suvelkuu õhtul, umbes kell 23.00 oli mul asja politseisse. Astusin sisse ja mulle vaatas klaasitagant otsa paio või oli see äkki tont, kes seda kurat teab. Sai selle tondiga isegi põgusalt vesteldud, kõik tundus väga reaalsena. Märgin ära, et olen täis karsklane, seega keha ja vaim oli mul täiesti selge. Või ehk oli hoopis minu vestluskaaslane mitteselge ja ajas köögilaua korrapidajalauaga segamini.

kodanikule
10 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Nägid jah ilmselt tonti, sest minu teada on politsei uksed õhtuti kinni.