Juhtkiri: Muudatusi tuleb

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Esialgu, pärast valimistulemuste selgumist tundus, et Kerli Nilbil on õigus. Haapsalu volikogu koosseis palju just ei muutunud ja linna juhtimine jätkub ilmselt vanas vaimus. Selline paigalseis ei ole linnale hea, sest lõpuks jääb vajaka nii värskeid ideid ja vaatenurki kui ka indu. Nüüd aga tundub, et mõni suurem muudatus on õnneks siiski kavas.

Esiteks astuvad Haapsalu volikokku uute liikmetena peale Nilbi mainitud Merle Mäesalu, Heikki Soola ja Ülo Kalmu ka Lauri Väli ja Julia Sommermann, küll linnapea ja aselinnapea asendusliikmetena.

Teiseks hakkab Haapsalu linnale äärmiselt olulist sotsiaalvaldkonda juhtima Kaja Rootare. Rootare on linnavalitsuses aselinnapeana täiesti uus inimene, aga sotsiaalvaldkonnas vana kala, pika töökogemusega ja pädev.

Kolmandaks on viimaks lootust, et Andreas Rahuvarm linnavalitsuse liikmena ei jätka. Rahuvarmi vajakajääva pädevuse ja tööinnu üle on avalikkus küllalt palju nurisenud, et otsustajaile märku anda: haapsallased ei soovi linna juhtima meest, kes on saanud endale hüüdnime Jõuluvana.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
18 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Rehepapp
10 aastat tagasi

Ega linna-ja vallavalitsustes on selle töötegemisega nii nagu on… Kes viitsib see teeb. Kes ei viitsi see ei tee ja ega midagi ei juhtugi.

u
10 aastat tagasi

LE on loonud teatud isikust laiskvorsti või mõnusa äraoleja kuvandi. Uurisin siseringist, vastab see tõesti tegelikkusele. Ei vasta, kuulsin. Temal on oma ametikohal tegemist alatasa ja rohkesti. Eks seda näita ka asjaolu, et nüüd kaalutakse, mitu inimest peaks lisaks võtma selle töö peale. Laps-ajakirjanik seda muidugi ei taipa või ei tahagi taibata. Tema mõtlemine on tütarlapselikult armsalt loogeline. Hõiskaks muudkui kaasa oma ärapanijate kooriga. Ärapanemise põhjuseid pole aga tarvis kaugelt otsida. Üle-eelmisel valimisperioodil polnud mehel veel häda midagi: IRL-il, LE ilmselgel soosikul, kõlbas temaga isegi koalitsioonis olla. Suklese come-back oli aga neile nii valus pill, et seda ei unustata vist… Loe rohkem »

u-le
10 aastat tagasi
Reply to  u

Uurisid siseringist,kelle käest siis- Rahuvarmi enda käest või? Temal endal oli tavaliselt “nii palju tegemist”,et spetsialistid pidid kõik tema töö ära tegema! See, et üks inimene võib küll tore mees olla,aga oma tööd teha ei viitsi ega ei oska,siis siin ei ole IRL-il küll mingit pistmist. Ja kui tema tööd tunnustati,siis jätkab ta oma kohal,kui mitte, siis sinu sisering edastab sulle valet infot, kui saab koha ,kus vabalt edasi lösutada,siis lihtsalt oleme kaastundlikud!

u
10 aastat tagasi
Reply to  u-le

Ei uurinud tema enda käest. Nii lihtsameelne ma ometi ei ole 😀
Mul on seal teisi tuttavaid ka.
Muide, spetsialistide asi ongi tööd teha, tehku seda rõõmuga. Et Sa teaksid: töid delegeeritaksegi alluvatele, mitte ülemustele 😀
‘Lösutaja’ kuvand on kättemaksuks loodud IRL sapipritsijate poolt, nii paljuon pistmist. Ja Sina, sõber, lähed sellega kaasa või oled koguni üks autoritest. See Sulle küll au ei tee…

mis siis ikka
10 aastat tagasi
Reply to  u

Mina ei hakka sinuga siin vaidlema,eks iga inimese teod ja tegemata jätmised räägivad enda eest ja valimistel häälte arv samuti, neli aastat aselinnapea olla ja koguda kõigest 57 häält ,see on ikka väga nõrk tulemus….täpselt nii nagu tunnustab rahvas Lauri Luike riigikogu eest- 54 häält, see ei aja isegi mitte naerma.

u
10 aastat tagasi

Ärge nüüd ülepöördesse ka minge, lp eelmised. Paar sapist kommarit ei ole veel terve linn.
Hüüdnimed aga on lõbus teema jah. Lapsuke korjas kuskilt üles, naeris kaasa ja nüüd muudkui korrutaks aga. Mängiks õige edasi: madiplärakönn oleks ehk liiga pikk ja lohisev. Pakkuge, kohalikud “loomeinimesed”, midagi suupärasemat!

veame kihla!
10 aastat tagasi

No ma olen enam kui kindel,et jõuluvanale luuakse töökoht,kus saab veelgi mõnusamalt põõnata.

ei vea
10 aastat tagasi
Reply to  veame kihla!

minuga sa ei saa kihla vedada, arvan samuti et luuakse. Lausa naljakas, kuidas mees on end terve linna naerualuseks teinud, kurvastuseks ei saa ise asjale pihta.

helen
10 aastat tagasi

Miks kirjutab noor ajakirjanik kõigi haapsallaste nimel, kas on see liigne enesekindlus või noore inimese üliagarus? Inimesi sildistada ja hüüdnimesid välja mõelda ei peaks küll soliidse ajakirjanduse ülesanne olema, ootaks pigem sisu ja mõtet, mitte sõnakõlkse…

abc
10 aastat tagasi
Reply to  helen

Juhtkiri on arvamusrubriik, mitte rahva nimel rääkimine.

mart
10 aastat tagasi
Reply to  helen

normaalne arvamus ju, mis vingud

mnjah
10 aastat tagasi
Reply to  helen

aga mis valesti öeldud oli? Kusjuures muudatused on ju tõesti positiivsed,see et sotsiaalvaldkond saab jälle Kaja näeol elu sisse, on ju ideaalne, külla ka sotsiaalosakonda juhataja leitakse, lastekaitses peaks olema ennekõike inimene kindla sõna ja põhimõtetega,minu meelest väga karm töö karmide otsustega, kus karta ei tohiks väikelinnaga kaasnevaid tagasilööke.. Samuti võiks haridusosakonna juhi välja vahetada, ei ole senini positiivset nooti saavutatud,vahelduseks võiks naiste sekka seda ka mõni mees juhtima minna, kes valdaks ka mõnda muud teemat kui rahvatants ja suudaks sõna sekka öelda.

Artur
10 aastat tagasi
Reply to  helen

Helen on vist rohkem telekavaataja kui lehelugeja?
Rohkem nagu Kanal2 kui ETV ja pigem Sky+ kui Kuku?

helen
10 aastat tagasi
Reply to  Artur

Kas Te lehe all mõtlete kohalikku kobrulehte? Seda loen tõesti väga harva. Kas ajaleht ja telekas on Teie jaoks ainukesed infoallikad kaasaegses maailmas?

Väike küsimus
10 aastat tagasi

Linnavalitsuse kodulehel uudiste rubriigi all on teade – 2013 meeste karikavõistluste veerandfinaal korvpallis Wiedemanni spordihoones. Mis võistlustega on tegu? On`s tegu kooli enda, linna, maakonna või muu regiooni meeste veerandfinaaliga? Kes ikka võistlevad ja millal? Aidake, kui teate.

J
10 aastat tagasi

Ajakirjanik võiks vähemalt nimesid õieti maha kirjutada kes kül on Julia Sommermann ?

Keelesiuts
10 aastat tagasi
Reply to  J

Ajakirjaniku kritiseerija peaks ise ka veel kooli minema. “Õieti” läks veidi puusse. “Õigesti” oleks olnud tiba korrektsem 😛

Madiken
10 aastat tagasi
Reply to  J

Vabandan – Juliana Sommermann.