Lääne Elu paberleht 28. septembril

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Linnavolikogu tänase istungi otseülekannet vaatas 37 inimest. Nii palju vaatajaid ei ole varem olnud, ütles ülekande tehnilist külge jälgiv Indrek Viiret (pildil). Foto: Arvo Tarmula
Linnavolikogu tänase istungi otseülekannet vaatas 37 inimest. Nii palju vaatajaid ei ole varem olnud, ütles ülekande tehnilist külge jälgiv Indrek Viiret (pildil). Foto: Arvo Tarmula

Volikogu peab linnajuhte preemia vääriliseks

Haapsalu linnavolikogu otsustas selle koosseisu viimasel istungil, et linnapea ja kahe aselinnapea nelja aasta pikkune töö väärib ühe kuupalga suurust lisatasu. Linna finantsjuhi sõnul tähendab see linnale koos maksudega 6752 euro suurust väljaminekut.

Nõva volikogu on vähendatud koosseisus

Nõva vallavolikogu tegutseb valimisteni vähendatud koosseisus, sest ainsa IRLi liikmest volimehe Enn Laansoo volitused on peatatud ja tema asemele keegi volikokku enam ei tule.

Valla valimiskomisjon tegi otsuse peatada Laansoo volitused, sest ta pole osalenud kolmel järjestikusel vallavolikogu istungil. Uut liiget aga tema asemel volikokku ei tulnud, sest ühtegi asendusliiget enam pole.

Paralepas luusis karu

Neljapäeval kella poole kaheksa paiku õhtul kohtas Inglismaalt pärit 25aastane Martin Tucker Ungru lossi kandis tuletõrjeveevõtukoha lähistel teel karu. Esimest korda märkas juhuslik jalutaja Paralepa kandis karujälgi kevadel. Jahimees Kalju Hepner ütles, et kui saaks jälgi võrrelda, saaks ka öelda, kas tegemist on sama loomaga. Tõenäoliselt otsib loom praegu magamispaika.

Laureaatidele pandi Viigi äärde pingid

Neljapäevast kaunistavad Haapsalu Väikese viigi kallast Wiedemanni keeleauhinna laureaatidele pühendatud nimelised pingid. Esialgu paigaldati 15 pinki elusolevaile laureaatidele, kuid edaspidi lisanduvad ümber viigi pingid ka neile laureaatidele, kes meie hulgast lahkunud.

Kiltsi tee läheb remonti

Esmaspäeval algab remont Haapsalus Kiltsi tee lõigul ja Jaama oja sillal, mis läheb kokku maksma ligi 379 000 eurot. Et remonditavat teelõiku kasutab enamik Hiiumaale ja Vormsi sõitjaid, siis muutub seal esmaspäevast ka liikluskorraldus ja sadamasse sõitjad peaksid varuma ümbersõiduks 15 minutit lisaaega.

Lugu saab lugeda siit.

Sookured kiirustasid minema

Matsalu kant on rändel sookurgedest tühi, sest külm ilm sundis linde kiiresti edasi liikuma. Ornitoloog Tarvo Valkeri sõnul jäävad sookured tavaliselt peatuma nädalaks, kuid seekord jäid vaid üheks ööks.

Paariminutilise vahega oli kaks päästesündmust

Neljapäeva õhtul tuli Läänemaa päästjatel paariminutilise vahega sõita kahele päästesündmusele — Haapsalu Jaani kiriku kõrvalhoones põles korstnas tahm ja Vidrukal elumaja, mis sai tules tugevalt kahjustada.

Kaitseliitlased käisid Poolas laskmas

Lääne maleva kaitseliitlased käisid kahe võistkonnaga Poolas rahvusvahelistel laskevõistlustel, selle kõrval uuendati vanu suhteid ja sõlmiti uusi.

Tutvustati ratastoolitennist

Kolmapäeval oli Haapsalu tennisehallis omapärane näidistund, kus tutvustati ratastoolitennist. Haapsallu olid tulnud näidistundi pidama tenniseliidu peasekretär Allar Hint ja Suzie Dyrbus Suurbritanniast. Lisaks ka Harjumaa invasportlane Urmo Voogla, kes on alaga veidi tegelenud. Kohalikke huvilisi veeres väljakule kümnel ratastoolil.

Mida on tehtud projektirahaga?

Projektirahaga on Läänemaa maapiirkondades viimastel aastatel päris palju korda saadetud. Seekord saab lehest lugeda, mis on tehtud Altmõisa külalistemajas, kuidas Ridala lapsed suusad said ja millised plaanid on Ungru lossivaremete omanikul.

Mida lubavad Ridala kandidaadid?

Laupäevasest Lääne Elust saab teada, kuidas on valimislubaduste täitmisega hakkama saanud Ridala vallajuhid ja mida lubavad valijatele uued volikokku kandideerijad.

Ridala volikokku kandideerib neli nimekirja — Reformierakond, Keskerakond ja IRL ning seniseid vallajuhte ühendav valimisliit Ühtne Ridala.

Lugu saab lugeda siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
6 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Heidi
10 aastat tagasi

Kuna üks Aselinnapea on pastor ja teine pastori poeg, siis on hüvitisraha kindlasti juba ligimese-teenimiseks eluheidikutele kingitud-annetatud???

N
10 aastat tagasi

Uhked ja ahned, võiks öelda praeguse linnavalitsuse kohta.

Anonüümne
10 aastat tagasi

Mina kirjutasin ühele abilinnapeale ja ta ei suvatsenud minu küsimustele isegi kedagi teist vastama saata. Mina ei maksaks.

ei ole kade
10 aastat tagasi

samas palgad on ju neil väga korralikud…kas nad tõepoolest vajavad seda raha ?Imelikud asjad siin riigis-toetame ikka ja jälle neid,kel juba kõik olemas.Ja kui palju on meil neid 300euro teenivaid inimesi,kes teevad ka hästi oma tööd ? Kahju lihtsalt neist inimestest-kasvatajad,raamatukogutöötajad jt.Paljud on neist tõesti väga pühendunud.Samas see,mida nad teenivad,ei ole ju palga nime väärt.Kahju.

kodanik
10 aastat tagasi

Jõuluvanal saab preemiat? Tõepoolest, väga tegus jõuluvana on olnud.

...
10 aastat tagasi
Reply to  kodanik

Ära ole kade. Jõulud ju tulemas ja head lapsed tahavad kinke. Ehk ka sina?