Juhtkiri: Polegi paha

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Pole paha, võiks öelda, kui vaadata Haapsalu linna neli aastat valitsenud Reformi– ja Keskerakonna koalitsioonilepingu täitmist. Jämedalt võttes on umbes kolmandik lubadusi täidetud, kolmandik on täitmata ja kolmandik on selliseid, millest ei oska midagi arvata või on ajast ja arust (ą la wifi leviala suurendamine).

Kui arvestada, et koalitsioonileping sõlmiti majanduskriisi mustas augus ja tulevik oli tume, võib mõista, miks on Tallinna mnt — Tamme tänava ristmik ikka endine, miks lagunevad teed ja Väikese viigi ümbrus ei ole korras. Vastukaaluks on töös näiteks tänavavalgustuse uuendamine ehk tehtud on seda, mida teha on saanud.

Mida teha selle kolmandikuga, millega valija ei oska midagi peale hakata? Need on lubadused laadis „toetame”, „otsime võimalusi”, „seisame selle eest” jne.

Ei tee paha, kui need udused lubadused kas päris kõrvale jätta või mõelda läbi, mida õieti öelda või teha tahetakse. Siis võib selguda, et saab ka konkreetsemalt öelda, kuidas või millega midagi toetatakse. Kas toetatavat õlale patsutades, raha eraldadades, ise ära tehes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Johannes
10 aastat tagasi

Selge on fakt, et linnal puudub kompetentne ehitusjärelvalve teetööde üle. Vikman on nii ja naa ülevaataja.

ätt.
10 aastat tagasi

Muidugi ei ole paha aga võiks …… ! Kui Linnavalitsuse osakonda võetaks tööle inimesed kes oleks pädevad teostama kontrolli tänavate ja haljasalade taastamise üle pärast igasuguseid ehitus ja kaevetöid !Näiteid võib tuua palju. Viimased näited- Väikeviigi tänava ja haljasala taastamine,Uus Sadama ja Kaluri tänava ristmikul majaühendus välisvõrguga.Ilus uus maja korralikult taastatud kaevetööde jälg (kuidas nii kitsast kraavi saab tihendada?) aga jäeti pool upakile kaev sõiduteel kuhu ühendus tehti .Kas tegemist on lohakuse,ebakompententsusega või lasti füüri ???