Lääne Elu paberleht 24. septembril

Madiken

madiken@le.ee

Mükoloog Teele Jairus (keskel) tutvustab retkelistele korjatud seeni. Foto: erakogu
Mükoloog Teele Jairus (keskel) tutvustab retkelistele korjatud seeni. Foto: erakogu

Matsalu festivali võitis film huulkaruperest

Matsalu loodusfilmide festivali peaauhinnaga pärjati Saksa režissööri Oliver Goetzli film huulkarudest; Goetzli linateosed on festivalil auhinna saanud kokku kolm korda.

Ohhoo: haapsallastel kasvavad kõrvitsad puu otsas!

Lühidalt: Wiedemanni keeleauhinna laureaadid saavad viigi äärde pingid ja kümnest kaheksas Läänemaa kodus on arvuti ja internet.

Kust saab läänlane hingeabi

EELK Lääne praost Tiit Salumäe kirjutab arvamusküljel, et lisaks laupäevases Lääne Elus ilmunud nõustamiskeskustele saab läänlane hingeabi ka kirikust.

„Praostkonna vikaarõpetaja Kristel Engman peab kolmapäeval, 25. septembril kell 18–19.30 Jaani maja raamatukogus Kooli 4 kohtumisõhtu teemal „Surm ja lapse lein”. Temaatilisel kokkusaamisel räägitakse sellest, mida tähendab surm kristlikust kontekstist lähtuvalt ning sellest, kuidas mõistab laps leina,” toob Salumäe näite.

Tänavaküsitlus: haapsallased on praeguse linnavõimuga rahul. Enim hinnatakse heakorda ja nurisetakse teede olukorra üle.

Linnakodaniku arvamus: vandaalide nimed tuleb avalikustada, isegi alaealiste.

Seenenäitus — 140 liiki ja üle poole tuhande külastaja

Läänemaa muuseumi seenenäitusel eksponeeriti nelja päeva jooksul 140 eri seeneliiki, mida käis uudistamas enam kui 550 inimest.

Vatlas tulevad mõisakoolide mõttetalgud

Mõis, kool ja kogukond – kas jätkusuutlikkus on võimalik, arutletakse tuleval reedel Vatla mõisakoolis.

Sukles: „Haapsalus on hea” pole linna tunnuslause

Linnapea Urmas Sukles leiab, et ei ole lauset “Haapsalus on hea!” oma valimiskampaanias kasutades rikkunud head valimistava.

„Poleemikat tekitanud lause „Haapsalus on hea!” pole linna poolt kampaania jaoks tellitud ja makstud tunnuslause, vaid see tähendab, et Haapsalus ongi hea,” põhjendas Haapsalu linnavalitsuse pressiesindaja Tõnu Parbus.

Janno Jürgens võitis Viini filmifestivalil auhinna

Haapsallase Janno Jürgensi lühifilm „Distants” võitis Viinis festivalil Let’s CEE Film Festival lühifilmide rahvusvahelises võistlusprogrammis parima filmi auhinna, teatas produtsent Kristjan Pütsep.

Gümnasiste harisid kunstitunnis külalisõpetajad

Läänemaa ühisgümnaasiumi kunstiõpetaja Tiiu Randmann–Mihkla viis 11. klassi õpilased kunstiajalootundides tutvuma Haapsalu arhitektuuriga ja kohtuma Haapsalus suvekodu pidava kunstniku Erki Meistriga.

Lühidalt: Koluveres põles maja ja Pivarootsis käidi suvilas vargil.

Mis tehtud, mis tegemata?

Reformi– ja Keskerakonna nelja aasta taguses koalitsioonileppes on 58 lubadust. Kas Haapsalu on nüüd stiilne, arenev, euroopalik kultuuri–, spordi– ja kuurortlinn, nagu nelja aasta eest lubati?

Suureliste lubaduste kõrval on siiski ka lubadusi, mille täitmine on näha ja tunda. Selliste lubaduste skooriks sai Lääne Elu: 11 täidetud, 13 täitmata.

Lugu saab lugeda siit.

Lihulalase loodusfilm täitis kinosaali

Reede õhtul kell viis tuli Lihula kultuurimaja suur saal rahvast täis — tuldi vaatama Lihulast pärit noore mehe Remek Meele tuliuut filmi Alam–Pedja looduskaitsealast.

Milline on Remek Meele side Lihulaga, millega mees muidugi tegeleb ja mis tehtud filmist edasi saab ja muud intervjuus kohaliku loodusfilmitegijaga. Lisaks loodusfilmimehe Rein Marani kommentaar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Vikmanile
10 aastat tagasi

talle võiks ka tunnustust anda,aga eks see on kodanike kätes.Varsti!
Lase auruga edasi!

Miksike
10 aastat tagasi
Reply to  Vikmanile

Kellele tunnustust?

aurik
10 aastat tagasi
Reply to  Vikmanile

Vikman läkski Soomest aurulaeva ostma

aurik
10 aastat tagasi
Reply to  aurik

… siis hea vilet anda!

tore
10 aastat tagasi

luulenurk siin 🙂

Heidi Tamm
10 aastat tagasi

Haapsalus on HEA, Pärnus on PAREM, Kuressaares KÖIGE parem, Viljandis VÖRRATU… Ikka on seal parem, kus meid pole… Kuulakem, kuidas vihm räägib ladina keelt… Röömsat sügist KÖIGILE…

Hapsal
10 aastat tagasi

Haapsalus on hea!
Haapsalus on väga hea!
Haapsalus on väga-väga hea!
Kes seda ei tea?
Mis sest, et
igav liiv ja tühi väli
turul mõni vanatädi
Karjastrasse ringteel
Aita üksi ringe teeb.
Hullul-Annel hullud päevad
pudeleid ei üldse näe ta.
Sukles supleb Portugalis –
Tulgu tali! Tulgu tali!