0

Hiiumaa parvlaevad lähevad tänasest talvegraafikule

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Alates tänasest muutub parvlaevade sõidugraafik Rohuküla–Heltermaa liinil talviselt hõredaks.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treiel rääkis, et sama graafik kehtis esimest korda kevadel, täpsemalt 15. aprillist 26. maini, mil toimus suurem ühistranspordi ümberkorraldus Hiiumaal tervikuna.

„Kevadine muudatus oli suur seetõttu, et varasemalt neljatunniselt väljumiste intervallilt mindi üle kolmetunnisele intervallile. Nüüd mõjub muudatus taas suurena, kuna oleme kõik ilusasti harjunud suvise tiheda graafikuga. Kolmetunnise intervalli erandiks on varahommikused reisid Heltermaalt, mis toimuvad kahe tunni tagant, kuna siis sõidab ka teine laev Regula. Põhigraafikut sõidab talvises graafikus parvlaev Hiiumaa, mis saab nüüd maksimaalselt koormatud. Põhigraafiku väljumiste vahed vastassadamatest on nüüd vaid poolteist tundi ning seega peab laadimine ja lossimine toimuma väga kiiresti,“ ütles Treiel.

Talvises graafikus toimub tööpäevadel ühel suunal kuus väljumist, reedel ja pühapäeval seitse ning laupäeval viis. Suve tippajal oli reedel ja pühapäeval 11 väljumist päevas. Nädala lõikes toimub talvel kokku 86 väljumist. Suve tippajal toimus nädalas 132 reisi, seega, et üleminek suve ja talve vahel liiga järsk ei oleks, on juuni alguses ja augusti lõpus kehtinud 114 reisiga üleminekugraafik.

Juunist augustini kasvas eelmise suvega võrreldes Rohuküla–Heltermaa liinil reisijate arv 7 protsenti ja sõidukite arv 6 protsenti.

Laevagraafikud on üleval siin, busside sõidugraafikud siin.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz