Novosjolov ja Beljajeva saavad riigilt preemia

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Budapestis eile vehklemise MMil kulla võitnud Nikolai Novosjolovit ja Julia Beljajevat, samuti nende treenereid ootab riigilt kopsakas preemia, vahendab BNS.

Sportlaste premeerimise põhimõtete järgi maksab valitsus maailmameistrivõistlustel kuld-, hõbe- või pronksmedalile tulnud sportlasele vastavalt 38 346 eurot, 19 173 eurot või 12 782 euro suuruse preemia. Euroopa meistrivõistluste kuldmedali eest annab valitsus 19 173 eurot preemiat. Treenerite preemiasumma moodustab üldjuhul pool sportlasele määratust. Valitsus määrab sportlastele preemiad kultuuriministri ettepanekul.

Valitsus leppis sportlastele tiitlivõistlustel võidetud medalite eest makstavad preemiasummad kokku juba 2008. aasta jaanuaris, makstes preemiad välja oma reservist.

Juunioride maailmameistrivõistluste kuldmedali eest annab valitsus 9568 eurot ja juunioride Euroopa meistrivõistluste kuldmedali eest 6391 eurot.

Olümpiamängude kuldmedali eest saab sportlane riigilt preemiat 102 258 eurot, hõbemedali eest 70 302 eurot ja pronksmedali eest 44 738 eurot.

Novosjolov sai teist korda meeste epee maailmameistriks, kui ta alistas finaalis olümpiavõitja Ruben Limardo Gasconi 15:7. Beljajeva alistas aga finaalis 2004. aasta olümpiavõitja ja 2012. aasta Euroopa meistri venelanna Anna Sivkova 15:14 ja sai naiste epee maailmameistriks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments