Hiiumaa laevaliin teenindas pühapäeval rekordarvu sõidukeid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Mandri ja saarte vahel laevaliiklust korraldava Väinamere Liinide teatel püstitas sõidukite arv pühapäeval Heltermaa–Rohuküla liinil läbi aegade rekordi, kui teenindati 1227 sõidukit.

Väinamere Liinide juhataja Urmas Treieli sõnul on see Hiiumaa liinil läbi aegade suurim sõidukite arv päevas.

„Kui laevad Hiiumaa ja Regula koos suutsid pühapäeval üle Väinamere viia päeva jooksul 1227 sõidukit ning seda kuni neljatunnise ooteajaga, siis kahe vana laeva ajal oli päevane rekord vaid 881 sõidukit päevas ning sedagi 7–8-tunnise ooteajaga. Oleme saanud palju tagasisidet nii Hiiu ürituste korraldajatelt kui ka reisijatelt, kes on avaldanud tänu sujuva reisimise eest,“ rääkis Treiel.

Treiel märkis, et kui pühapäevase rekordi taga olid suuresti nädalavahetusel saarel samaaegselt toimunud suurüritused, on huvi Hiiumaale reisimise vastu ka üldiselt väga kõrge ning üha kasvab. Näiteks on viimastel kuudel tipp-päevadel sõidukite arv hüpanud varasemalt 800-lt koguni 1227 sõidukile.

„Teenuse kvaliteedi areng on olnud väga suur ning seda tänu eeskätt uuele suurele laevale, mis julgustab reisi ette võtma,“ ütles Treiel. Ta lisas, et ettevõte tegeleb lahenduste otsimisega, kuidas liiklemist hiidlaste ja turistide jaoks veelgi mugavamaks teha.

„Kindlasti on Heltermaa–Rohuküla liinil vaja kaht suurt Hiiumaa-sugust laeva,“ hindas Treiel. Esmalt tuleb süvendada kanaleid ning seejärel saaks kahe suure laevaga panna väljumised käima iga tunni ja kümne minuti tagant. See võimaldaks suurendada liini võimsuse praeguse graafikuga võrreldes pea kahekordseks.“

Möödunud nädalavahetusel toimusid Hiiumaal mitmed sündmused nagu puhkpillipäevad, ratsupäevad, kohvikutepäevad ja kardivõistlus.

Eelmine Heltermaa–Rohuküla liini päevane sõidukite arvu rekord pärineb möödunud aasta samast nädalavahetusest, kui teenindati 1208 sõidukit päevas. Vanade laevadega teenindatud maksimum oli 881 sõidukit, toona sõitsid laevad 7–8-tunnise ooteajaga öösel kella neljani.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments