Lauri Luik: Minu eesmärk on muuta inimeste elu paremaks

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Vastukaja Lehte Ilvese loole „Tänu Temale ja Tema meeskonnale”.

Hea inimene!

Minu eesmärk riigikogu liikmena on muuta Eesti ja Läänemaa inimeste elu paremaks. Lisaks tavapärasele seadusloomele (kultuurikomisjoni liikmena on minu vastutusalas eelkõige kultuuri, haridust, sporti ja noorsootööd puudutav) olen võtnud oma fookusse ka investeeringute toomise meie maakonda.

Oma tegemistest olen viie ja poole parlamendis töötatud aasta jooksul järjepidevalt läänlastele saadetud kirjades ja oma blogis aru andnud. Viimane kiri jõudis Teie postkasti juuni lõpus, leides äramainimist ka kohalikus lehes.

Kes siis veel, kui mitte Läänemaalt valitud saadik peaks meie maakonna inimeste käekäigu ja täiendavate investeeringute eest hea seisma?

Igal aastal võtab riigikogu vastu riigieelarve, mille kuluartiklid reastuvad valitsuse ja riigikogu koostöös. Seal on riiklikult olulised investeeringud, toetused, haridusraha jms, ning kohalikud investeeringud. Just kohalike investeeringute jagamisel on suur roll saadikutel.

Kui koostame parlamendis riigieelarvet, suhtlen oma meeskonnakaaslastega Läänemaa eri paigust, et saada parem ülevaade, milliseid investeeringuid tarvis läheb.

Konsulteerides Haapsalu linnapea Urmas Suklesega, otsustasime teha riigieelarve eelnõusse ettepaneku Paralepa terviseraja valgustamiseks ja uue rulapargi rajamiseks. Noarootsi vallavanema Annika Kapi soovitusel sai riigieelarvesse Österby sadama ujuvkai ehitamise toetamine, Kullamaa volikogu liikme Marek Topperi ja tema meeskonna palvel sai Koluvere seltsimaja investeeringutoetust. Nõva volikogu esimehe Peeter Kallase ja tema meeskonna soovitusel toetas riigikogu Variku seikluspargi rajamist, Lihula volikogu esimehe Tiina Lobja ettepanekul linnusemäele uue puhkeväljaku ehitamist jne.

2011. aasta alguses läänlastele saadetud kirjas rõhutasin: „Seisan selle eest, et Haapsalu Wiedemanni koolihoone saaks esinduslikku korda.” Tol ajal võis see tunduda lubadusena, kuid 2013. aasta riigieelarvest otsustasime kooli remondiks 5 miljonit eurot eraldada, nagu mainin ka oma kirjas.

12. detsembril võtsime Reformierakonna ja IRLi 55 poolthäältega vastu 2013. aasta riigieelarve (opositsiooni 37 häält olid vastu, osa ei hääletanud). Väga raske on sellisel puhul kedagi teist peale meie koalitsioonimeeskonna esile tõsta.

Selguse huvides tsiteerin veel oma kirja esimest lauset: „Teie esindajana riigikogus annan taas ülevaate, mida oma meeskonnaga oleme Läänemaa inimeste heaks ära teinud.”

Poliitika on meeskonnatöö.

Päikest ja rõõmsat meelt!


Lauri Luik,
riigikogu liige,
Reformierakond

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
29 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Luigele
10 aastat tagasi

Kui sa seda loed, ja loed sa seda kindlasti, siis võta teadmiseks. Olen sinu valija olnud 2007 ja 2011. Sel sügisel pole sul lootustki ja 2015 ei tahaks üldse rääkida sinust kui kandidaadist. Jah, olin loll, kui sinu poolt hääletasin, aga siis ma ei teadnud, et oled niivõrd ajupestud politikaan ning täidad vaid kontori käsku. Uskusin, et sul on ideid, mille eest suudad seista. Paraku selgus, et sinul ideid polegi. Oled suure kellavärgi tühi roostes mutter. Sul puuduvad oma seisukohad või ei julge sa neid valjusti välja öelda, kuna kardad oma sooja koha pärast. Kõige haledam selle juures oli muidugi… Loe rohkem »

Aga keegi
10 aastat tagasi

….hr. Luik hääletas ACTA poolt. Nimekaim ?? Oleks kõik seemneid söönud,siis vaevalt oleks võimalik siin vabalt mõtteid vahetada…

automees
10 aastat tagasi

Aga autoliisingu taovad ikka needsamad inimesed kinni, kelle elu paremaks tehakse.

just
10 aastat tagasi
Reply to  automees

Maksa oma õhtupalvused autoliisingud ise, mitte ära lase neil maksta kelle elu sa väidetavalt paremaks tahad muuta. Neil nagunii raha vähem, kui sul…

Kummaline ... sa oledki kummaline
10 aastat tagasi

Minu jaoks hetkel küll raudtee kõige olulisem küsimus ei ole! Oluline ehk veel, aga mitte kõige olulisem.Meil on muidki olulisi asju vaja lahendada.

just
10 aastat tagasi

et sellised tyhikargajad riigikogusse ei pääseks

Laurile,
10 aastat tagasi

1) kui oled valitsuses, ehk oskad ka rääkida elektri hinnast- või ei ole Sinu rida – EI… !?…..või …..!?
2) Ehk oskad ka rääkida maksupoliitikast- miks miinimumpalk ei ole tulumaksavaba- või- EI !?
3) Kas Sa oled ka kunagi teinud riigikogus ettepanekuid, et Sinu valijad sind usaldaksid- EI ….või ….!??
Kas me selleks valisime vaiksed vaikijad, et nad saba liputaksid riigikogus!?

Nali
10 aastat tagasi
Reply to  Laurile,

Kuidas vaikne vaikija? Kuulsin häält kui Luik selgitas Aafrikas toimuva tänuhommikusöögi olulisust ja sellel osalemist

A8
10 aastat tagasi

Tahan kleepse ja õhupalle.. Tahan õlut ja naksitralle. Tahan teada seda, millega tegelevad Sukles ja Karilaid kui Lauri teeb kogu töö linna heaks? Tahan siit minema kolida….

linlane
10 aastat tagasi

Sügisel hakkab nalja saama kui Luik tuleb Haapsallu parti tegema. Ootame pikisilmi tasuta õlut, õhupalle ja “südamlikke kirju läänlastele”! Go Lauri, GO!

kulla tükk
10 aastat tagasi

mida kõike ühe leitud kuldmündiga ära tehta. Loodetavasti läänlased seda niipea ei unusta 🙂

suur tänu meie saadikule
10 aastat tagasi

kes palehigis võitleb eestlate ja eriti läänlaste parema elu nimel, ohverdada ennast ühiskonna teenimisele on väga aateline ja isamaalik, lausa kangelaslik. ükski geenius ei ole tuntud omal maal, ilmselt sellel põhjusel külastab saadik ka mõnikord võõraid meretaguseid maid, et heatahte saadikuna luua uusi sidemeid ning kohtuda kõrgete valitsejatega veendumaks oma valitud aadete ja elutöö õigsuses.läänlased on tänulikud selle hoole ja armastuse eest, mis meile osaks on saanud. me oleme uhked.

Timur ja tema meeskond
10 aastat tagasi

Vot see on hr Lauri Luige ja tema meeskonna saavutus, et Eesti on oma elatustasemelt juba tugevasti maas Leedust ja Lätist. Sellest kirjutati paar nädalat tagasi, kus avaldati andmed ostujõu kohta Euroopa Liidus.
Tabeli tulemus oli Eesti kohta masendav, sest tase oli Rumeenia ja Bulgaaria lähedal. Kõik Ida-Euroopa riigid nagu Poola, Slovakkia, Ungari ja ka teised balti riigid olid ees.
Suur tänu teile Lauri Luik ja teie meeskond selle eest!

Timur ja minu meeskond.