Lääne Elu paberleht 15. juunil

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Esimene proov Iloni Imedemaal: Madlikese osas on Piret Krumm. Foto: Helen Viispert
Esimene proov Iloni Imedemaal: Madlikese osas on Piret Krumm. Foto: Helen Viispert
Esimene proov Iloni Imedemaal: Madlikese osas on Piret Krumm. Foto: Helen Viispert

Uus riigigümnaasium hakkab valmis saama

Riigigümnaasiumi remont Wiedemanni tänaval on sealmaal, et suur praht on koristatud; ehitajad, pisikesed pintslid näpus, parandavad pisivigu ja pooled ruumid on juba nii puhtad, et sisse tohib minna vaid kilesussides. Varasemaga võrreldes on koolimajas hulk uusi mugavusi. Näiteks on igal korrusel tualettruumid.

Lugu saab lugeda siin.

Haapsalu pits rajab teed praktilisse igapäevaellu

Haapsalu pitsi kasutusala laieneb üha, nüüd saab rätimuuseumis näha Haapsalu pitsist kootud aknarulood ja varsti on linnas ka pitsiline piirdeaed.

Tänavaküsitlus

Mida arvata Haapsalu veinipäevade pidamisest leinapäeval?

Muuseumide sihtasutuse juhiks määrati Anton Pärn

Kultuuriministeeriumi kultuuriväärtuste asekantsler Anton Pärn lahkub 18. juunil ametist ja asub juhtima loodavat sihtasutust Haapsalu ja Läänemaa Muuseumid.

Iloni Imedemaal mängitakse sel suvel „Madlikest”

Juunis esietendub Haapsalus Iloni Imedemaal Astrid Lindgreni „Madlike”, mille on dramatiseerinud ja lavastanud Kaido Rannik Miksteatrist. Varem pole „Madlikest” Eestis lavastatud. „Madlike” on üks kahest Eesti tänavusuvisest lastelavastusest. Viimsi vabaõhumuuseumis etendub augustis Andres Dvinjaninovi lavastatud lastemuusikal Aino Perviku „Kunksmoori” ainetel.

Laupäeval selgub parim koduvein

Eesti parim koduvein selgub seekord kõlakoja asemel Haapsalu kuursaalis, et kaitsta mekkijaid külma eest.

Pizza Grande taotleb tänavaterrassi

Pizza Grande omanik Tõnu Sibrits esitas nädala alguses linnavalitsusele taotluse ehitada Karja tänavale pitsabaari ette terrass.

Uudist saab lugeda siin.

Paliveres avatakse taas pubi

Juuli alguses avatakse Palivere poe teisel korrusel, endise Valge Ilvese hoones taas pubi.

Lugu saab lugeda siin.

Euroopa toiduprogramm toob suvel Läänemaale sada tonni abi

Lähikuudel saavad toimetulekuraskustes läänlased üle saja tonni Euroopa toiduabi — kuivaineid ja õli. Enim, 76 tonni toitu tuleb Läänemaale Punase Risti kaudu — omavalitsustesse. Eesti lasterikaste perede liidu kaudu jõuab Läänemaale 12 tonni euroabi toitu. Sihtasutuse Eesti–Hollandi heategevusfondi kaudu saab Haapsalu toidupank umbes 15 tonni euroabi.

Sekspartneri ekspartneri sekspartnerit ei tohi usaldada

Üks nõelatorge, kaks minutit ning HIV kiirproov on sooritatud. Kui testile ilmub üks tume täpp, on tulemus negatiivne — viirust ei ole. Kahe tumeda täpi ilmnemisel kannab inimene HI–viirust. Neljapäeval jõudis Haapsallu HIV kiirtestituur „Riskid või testid?”. Juba esimese pooltunni jooksul oli kaubamaja ette üles pandud telgis end kontrollida lasknuid 20. Kolme tunni jooksul, mil tuur Haapsalus peatus, kontrollis end 82 inimest. Kahte täppi ei ilmunud neist kellegi testile.

Gümnasistid korraldasid algkooliealistele spordilaagri

Eile lõpes Tuksis nädalane spordilaager 7–12aastastele lastele, kes ei ole varem spordiga paljukest kokku puutunud. Teistest Tuksi spordilaagritest eristas sellenädalast asjaolu, et laagrit ei korralda mitte treenerid või haritud laagrijuhid, vaid keskkoolinoored.

Ratta– ja jalgteel rolleriga sõita ei tohi

Linna ainsast rollerilaenutusest mootorsõidukiga seaduspäraselt välja sõita ei saa.

Põõsaspea neeme vana ja väsinud linnumaja lammutatakse

Eesti loodepoolseimas tipus Põõsaspea neemel asuv linnuvaatlusmaja lammutatakse, tuleval aastal kerkib uus. Oma Ameerika külalise majakesse piknikule viia soovinud naine leidis pärale jõudes eest katkise ukseklaasi, põlenud laua ning maas vedelevad tühjad pudelid, raudtorud ja rämpsu. Ei nahkdiivaneid ega ka ahju, mis seal varem olid. Selgus, et RMK võtab amortiseerunud maja maha ja selle asemele tuleb uus.

Vali muusika ei lase kaubanduskeskuse naabreil magada

Kaubanduskeskuse vastas oleva kolme eramaja inimesed on nädalalõputi hädas, sest öö läbi tümpsub Lemoni baari juures muusika, mis ei lase silmatäitki magada. Kurtja peab süüdlaseks Lemoni baar.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments