Poola maasikad on turul, Eesti maasikad tulevad laupäeval

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Sel nädalal on Haapsalu turul müüdud mujalt toodud maasikaid, laupäeval on loota esimesi Eestis kasvatatud marju. Foto: Arvo Tarmula
Maasikad. Foto: Arvo Tarmula
Sel nädalal on Haapsalu turul müüdud mujalt toodud maasikaid, laupäeval on loota esimesi Eestis kasvatatud marju. Foto: Arvo Tarmula

Täna keskpäeval oli Haapsalu turul kolm aedmaasikate müüjat. Homme, laupäeval, peaksid siia jõudma esimesed maasikad Eesti põldudelt.

Praegu pakutakse turul veel Poola marju, mille kilohind jääb 3.20 ja 3.80 vahele, homsest saab turult osta ka Jõgevamaalt pärit maasikaid.

“On nii küpsed, et tasub juba tulema hakata,” sõnas Jõgevamaa maasikakasvataja Janika Lindsalu, kes toob homme Haapsalu turule paarsada kilo marju sortidest “Rumba” ja “Polka”. Maasikakasvataja loodab, et saab siia iga päev müüma tulla.

Juba mitmeid aastaid Haapsalus käinud Lindsalu müüs saaki sel suvel esimest korda esmaspäeval. Kui nädala algul olid hinnad kümme ja kaheksa eurot kilo, siis Haapsalus pakutavate marjade hind jääb Lindsalu sõnul kindlasti alla kümne euro. Võib arvata, et kilohind hakkab langema hooaja edenedes, iga päev ka tund-tunnilt.

Lindsalu sõnul saab maasikate kiire ja lühikese õitsemisaja järgi ennustada, et marjad saavad sel suvel varem otsa: “Oma elukogemusest võin arvata, et hooaeg kestab umbes juuli keskpaigani.”

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
viira
10 aastat tagasi

Hinnapomm Tallinna bussijaamas: Eesti maasikas 16€ kilo!