Aprillis tehti Haapsalus rekordarv kinnisvaratehinguid

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Aprillikuu möödus Haapsalu kinnisvaraturul kiirelt ja tehingute hulk oli viimaste aastate suurim, selgub kinnisvarabüroo Uus Maa turuülevaatest.

Maa-ameti andmeil toimus Haapsalus aprillis 26 ostu-müügitehingut. Märtsis toimus 17 ostu-müügitehingut, mullu aprillis 15.

Kortereid müüdi 16 (märtsis 9), mille ruutmeetri keskmiseks mediaanhinnaks kujunes 445 eurot. Märtsiga võrreldes tõusis näitaja 13,8%, kuid aastaga langes hinnatase 3%.

Müüdi 1 eramu ja kaks elamumaakrunti.

Terves Eestis oli märts võrreldes varasemate aastatega tasasem, aprill tõmbas kinnisvaraturu taas käima. Enamiku tõusust andsid Tallinn ja Harjumaa, kus toimus hulk notariaalseid tehinguid uusarendustes ning endiselt ka tehinguid väiksema ja keskmise suurusega, enamasti kahetoaliste investeeringukorteritega. Mujal Eestis annavad tooni tehingud maatulundus- ja põllumaadega.

Hoogsam ostmine pole samas toonud kaasa laenurallit, üle Eesti on näha, et pea pooled korteritest ostetakse omavahenditest.

Neist teguritest tulenevalt tõusis tehingute hulk kuuga 16,3%. Maa-ameti statistika kohaselt toimus aprillis Eestis 3455 kinnisvara ostu-müügitehingut, mille rahaline koguväärtus oli 164,1 miljonit eurot. Aastaga tõusis tehinguaktiivsus 18,2 protsenti.

Korterite ruutmeetri keskmised mediaanhinnad tõusid Uue Maa vaadeldud linnadest Tallinnas, Tartus, Narvas, Rakveres, Kuressaares, Jõhvis ja Haapsalus ning langesid Pärnus, Kohtla-Järvel ja Viljandis.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Maakler
10 aastat tagasi

Ojeee. Pidu meie hoovis. Lihtsat raha tuleb jälle voolikust.