0

Väinamere korvpalliliiga meeskondade lõplik järjestus ja statistika

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

VKL valitsev meister Haapsalu Nice One. Taga vasakult: Meinar Mäesalu, Peedu Tammistu, Peep Tammistu, Martti Kelindemann, Priit Tammistu, Herki Rank, Egon Mik. Ees vasakult: Jürgen Proosväli, Ardo Jürjer, Silver Tuisk. Foto: Tiit Treimann
VKL valitsev meister Haapsalu Nice One. Taga vasakult: Meinar Mäesalu, Peedu Tammistu, Peep Tammistu, Martti Kelindemann, Priit Tammistu, Herki Rank, Egon Mik. Ees vasakult: Jürgen Proosväli, Ardo Jürjer, Silver Tuisk. Foto: Tiit Treimann

Tänavu esimest korda Väinamere korvpalliliiga meistriks tulnud Haapsalu Nice One’i meeskonnas mängisid Ardo Jürjer, Egon Mik, Herki Rank, Jürgen Proosväli, Jürgen Jupits, Martti Kelindemann, Meinar Mäesalu, Peedu Tammistu, Peep Tammistu, Priit Tammistu, Silver Tuisk ja Sten Priinits.

3. koha mängus sai liiga kahekordne meister (2010 ja 2012) Haapsalu Vanakas pingelises mängus jagu Nõva Strohist 77:73. Nõva meeskonnale tuli seega kaks hooaega järjest 4. koht ja siit on võimalik ainult kõrgemale pürgida. Vanaka parimad olid Raiko Orumaa 29 punktiga ja Reno Orumaa 14 lauapalliga. Nõva suuremad tegijad olid Ove-Kristjan Kasemetsa 25 punktiga ja Aksel Erit 14 lauapalliga. 


Väinamere korvpalliliiga noortemeistriks tuli Orissaare Rock, alistades kodupubliku toetusel mänginud Haapsalu SK 55:47. Esimesel poolajal olid Orissaare mängijad kohmetud, jäädes koha 0:10 taha. Seejärel hakati vastast rohkem survestama ja teisel poolajal oli Rock vastasest juba igati parem. Orissaare meeskonna aktiivsemad olid Romet Room 20 punktiga ja Gert Kaldmäe 10 lauapalliga.

Haapsalu SK meeskonna parimad olid Kauri Veskioja 18 punktiga ja Karl-Markus Mäesalu 9 lauapalliga.


Saarlaste meeskonnas mängisid Gert Kaldmäe, Jalmar Jurkatam, Kaur Ükskask, Markus Metsala, Mehis Tambu, Priit Alas, Romet Room ja Tormi Niits. Meeskonna treener on Mati Rüütel.

Finaalide päeval toimusid ka mitmed köitvad lisavõistlused. Kolmepunktivisete võistluse võitis väga heas vormis olnud Alari Hiis (Orissaare SK). Alari suutis kõikides eelvooru ja finaalseeriates visata vähemalt 10 kolmest minuti jooksul sisse. Finaalis tuli Alarile võit Mikk Päeske (SK Haapsalu) vastu tulemusega 10:6.

Liiga hooaja kõige kasulikumaks mängijaks valiti Jürgen Proosväli.

Pealtpanekuvõistlus oli kõigi aegade kõrgeima tasemega. Võitis supersooritustega Andreas Märtson (Vanakas), talle jäid napilt alla kolmekordne varasem võitja Ragnar Koppel (Vanakas) ja Gert Kaldmäe (Orissaare SK).

Liiga 2013. aasta hooaeg oli paljude arvates suur hüpe edasi mängude kvaliteedis ja, mis kõige peamine, parima kohtuniketööga. Suurimad teened VKL õnnestumises on kohtunikel Mihkel Merekülal, Rainis Värvil ja Kalmer Liivmaal, samuti lauabrigaadi juhil Kristjan Reispärgil. Erilist esiletõstmist väärib veel operatiivne statistika ja elektrooniline protokoll.

Meeskondade lõplik järjestus

Põhiliiga

1. Haapsalu Nice One
2. Orissaare SK
3. Haapsalu Vanakas
4. Nõva Stroh
5. SK Haapsalu
6. Haapsalu 1 Pint
7. Haapsalu Massachusetts
8. Haapsalu BC Diesel
9. Pühalepa SK
10. Cipax AS
11. Tallinna XXL

Noorte kuni 17-aastaste liiga

1. Orissaare Rock
2. Haapsalu SK
3. HKI / Nõva–Haapsalu
4. KK Askus
5. Pühalepa SK-D

Statistika

Punkte keskmiselt mängus
1. Janno Soon 1 Pint 143 35,75
2. Raiko Orumaa Vanakas 120 24,00
3. Ove-Kristjan Kasemetsa Nõva Stroh 161 23,00
4. Mihkel Väli Massachusetts 114 22,80
5. Argo Orumaa Nõva Stroh 90 22,50

Lauapalle keskmiselt mängus
1. Karl Koha Massachusetts 22 22,00
2. Markus Uuskari Pühalepa SK 30 15,00
3. Sander Siht 1 Pint 71 14,20
4. Kaspar Mahla BC Diesel 52 13,00
5. Markus Metsala Orissaare Rock 36 12,00

Vaheltlõikeid keskmiselt mängus
1. Allar Esko Pühalepa SK 14 7,00
2. Aare Avila Massachusetts 30 6,00
3. Talis Tamm Massachusetts 23 5,75
4. Markus Uuskari Pühalepa SK 10 5,00
5. Ringo Kull 1 Pint 10 5,00

Resultatiivseid sööte keskmiselt mängus
1. Ott Kõiv SK Haapsalu 29 4,83
2. Raiko Orumaa Vanakas 23 4,60
3. Argo Orumaa Nõva Stroh 18 4,50
4. Janno Soon 1 Pint 18 4,50
5. Härmo Lambut Orissaare SK 20 4,00

Visete blokeerimine keskmiselt mängus
1. Märt Puskar Massachusetts 16 5,33
2. Markus Uuskari Pühalepa SK 7 3,50
3. Markus Metsala Orissaare Rock 6 2,00
4. Robert Võeras Orissaare SK 4 2,00
5. Reno Orumaa Vanakas 2 2,00

Hooaja parimad mängijad

Kõige kasulikum mängija – Jürgen Proosväli (Nice One)

All Star: Janno Soon (1 Pint), Jürgen Proosväli (Nice One), Kauri Veskioja (SK Haapsalu), Markus Uuskari (Pühalepa SK), Raiko Orumaa (Vanakas).

Parim kaitsemängija – Janno Soon (1 Pint).

Parim mängujuht – Raiko Orumaa (Vanakas).

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz