Politseisündmused terves Eestis

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Möödunud ööpäeval registreeriti politsei- ja piirivalveametis 92 avaldust ja teadet kuritegudest. Nende hulgas oli 1 röövimine ja 51 varavastast kuritegu, sh 38 vargust (eluruumidest 2, sõidukitest 6) ning 2 sõidukivargust või omavolilist kasutamist.

Registreeriti 3 inimvigastustega liiklusõnnetust, milles sai vigastada 6 inimest. Alkoholijoobes sõidukijuhte avastati 9, narkootikumide vahendamisi 1, narkootikumide omamisi või tarbimisi oli 8. Väärtegusid registreeriti 392.

Piirilt saadeti tagasi 2 välismaalast. Merereostusjuhtumeid oli 1, piirirežiimi rikkumisi 1.

LÄÄNE PREFEKTUUR

Läänemaa

Vargus
Ajavahemikul 1. juuli 2012 kuni 5. mai 2013 varastati Ridala vallas Üsse külas talu territooriumilt metallist mahuti. Kahju on 250 eurot.

Omavoliline sissetung
4. mail kella 20 paiku tungiti Lihula vallas Seira külas tallu. Politsei on kahtlustatavana kinni pidanud 51-aastase mehe.

Järvamaa

Vargus
Ajavahemikul 3.–6. mai varastati Albu vallas Ahula külas ettevõtte territooriumilt ekskavaatori kopp. Kahju on selgitamisel.

Pärnumaa

Kehaline väärkohtlemine
6. mai kella 4 paiku löödi Pärnus Rüütli tänaval meelelahutusasutuses 25-aastast meest. Politsei on kahtlustatavana kinni pidanud 41-aastase mehe.


PÕHJA PREFEKTUUR

Tallinn

Röövimine
6. mail sai politsei teate, et Ädala tänaval rööviti apteegist ligi 100 eurot.

Kehalised väärkohtlemised
Ööl vastu 6. maid sai politsei teate, et Sikupilli tänaval rünnati korteris 47-aastast meest.

6. mail sai politsei teate, et Peterburi teel löödi asutuses 55-aastast naist.

6. mail sai politsei teate, et Vaksiku tänaval rünnati 38-aastast naist. Politsei viis kahtlustatavana jaoskonda 39-aastase mehe.

Vargused
6. mail sai politsei teate, et Rumbi tänaval on tööruumidest varastatud survepesur ja muud tehnikat. Kahju on ligi 4200 eurot.

6. mail sai politsei teate, et Viru tänaval varastati fotokaamera. Kahju on 2000 eurot.

Harjumaa

Kehalised väärkohtlemised
6. mail sai politsei teate, et Laagri alevikus löödi 46-aastast naist.

6. mail sai politsei teate, et Ämari alevikus löödi 50-aastast meest.


LÕUNA PREFEKTUUR

Põlvamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 3. mail tekkinud omavahelise tüli käigus tekitas üks tuttav mees Kanepi vallas Põlgaste külas tanklas teisele füüsilist valu.

Vargused
Ajavahemikul 22. aprill kuni 2. mai murti Värska vallas Säpina külas sisse karjalauta ja varastati küttesüsteemi torusid. Kahju on 2000 eurot.

Ajavahemikul 5.–6. maini murti Vastse-Kuuste vallas Leevijõe külas sisse taluhoonesse ja varastati murutraktor ning erinevaid tööriistu. Kahju on 4950 eurot.

Tartumaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 6. mail õhtul tekitas vägivaldne alkoholijoobes tuttav mees Tartus Anne tänava korteris joobes naisterahvale füüsilist valu tervisekahjustusi. 31-aastane mees peeti kinni.

Vargus
4. mai õhtul varastati Tartus Rüütli ja Munga tänava ristmikul pükste tagataskust mobiiltelefon. Kahju on 200 eurot.

Valgamaa

Kehaline väärkohtlemine
Politseile laekus teade, et 5. mai õhtul lõi joobes endine elukaaslane Õru vallas Õru alevikus naisterahvast ning võttis korterist kaasa teleri Samsung LCD, teleri puldi ja rahakoti koos dokumentidega.

Vargus
3. mail kella 13.30 paiku varastati Valgas Kesk tänava maja juures jalgratas.

Jõgeva-, Viljandi- ja Võrumaal teateid olulistest kuritegudest ei registreeritud.


IDA PREFEKTUUR

Lääne-Virumaa

Vargused
Ajavahemikul 2.–5. aprill tungiti Väike-Maarja vallas Triigi külas talugaraaži ja varastati kompressor ning suruõhupüstol. Kahju on 130 eurot.

6. mail varastasid naine ja kaks meest Rakvere vallas Tõrremäe külas kaubanduskeskuse erinevatest kauplustest ligikaudu 1000 euro väärtuses kaupa. Isikud peeti kuriteos kahtlustatavatena kinni. Täpsemad asjaolud on selgitamisel.

Omastamine
6. mail omastas 17aastane noormees Rakvere vallas Tõrremäe külas kaubanduskeskuses kassaliini laua peale jäetud mobiiltelefoni väärtusega 150 eurot.

Ida-Virumaa

Vargused
27. aprillil tungiti Kohtla-Järvel Olevi tänaval eramaja hoovi, kust varastati kaks noortejalgratast. Kahju kokku on 350 eurot.

2. mail varastati Narvas Haigla tänaval maja trepikojast jalgratas väärtusega 223 eurot.

2. mail varastati Kohtla-Järvel Outokumpu tänaval koolikabinetist mobiiltelefon väärtusega 100 eurot.

4. mail varastas tundmatu noormees Narvas Kangelaste tänaval 75aastase mehe taskust mobiiltelefoni väärtusega 284 eurot.

Ajavahemikul 5.–6. mail varastati Kohtla-Järvel Kalevi tänaval kortermaja trepikojast jalgratas väärtusega 171 eurot.

6. mail avastati, et Kiviõlis Turu tänaval on hoonel tagumine uks lõhutud ja sisse murtud. Ruumidest oli varastatud töötajate riideid, isiklikke asju, toiduained ja palju teisi esemeid. Kahju on täpsustamisel.

6. mail tungiti Kohtla-Järvel Põhja alleel korterisse ja varastati DVD-mängija, kaks pudelit alkoholi ja binokkel. Kahju on 260 eurot.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments