Haapsalu autosprindi parim läänlane oli Marko Kukuškin

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Laupäeval sõideti linnatänavail traditsiooniline Haapsalu kevadsprint tänavasõiduautodele.

Eelregistreerunud oli 55 sõitjat ja lõplik stardiprotokoll näitas 56 osaleja startimist. Oli täiesti uusi sõitjaid, aga kohal olid ka nii Lääne regiooni meistrivõistluste kui ka Premia Hepa Cupi liidrid.

Nagu oligi arvata käis liidrite vahel tihe rebimine sekundite ja isegi tuhandike peale. Oli ju see võistlus esimene peale pikka talve.

Reedel rada ehitades oli ilm super, 10 kraadi sooja, aga öösel sadas ja hommikul olid suured loigud rajal.

Läänlasi oli stardis 11, neist kaheksa võistlesid klassis SU.

ML-klassis oli stardis Tavor Tani, kes kaheksa võistleja seas jäi küll viimaseks, aga oli oma sõiduga enam-vähem rahul, kuna ei olnud enda sõnul saanud töö kõrvalt eriti harjutada.

2WD-S klassis, kus oli stardis 11 sõitjat, võttis kahe esimese vooru võiduga esikoha Marko Kukuškin.

2WD-V oli Läänemaalt stardis Rutmar Raidma, kes saavutas 10 võistleja seas viienda koha.

Pingeline võistlus käis naiste ja 4WD arvestuses, kus liidrid sõidu jooksul vahetusid. 4WD-klassis oli vahe isegi väiksem kui sekund. Lõpuks noppis magusa võidu liider Aiko Aigro ees Mait Pikkof.

SU-klassis üritas allakirjutanu oma mullust võitu kaitsta ja teha endale sünnipäevakinki,  aga väiksed tehnilised probleemid käigukastiga ei lubanud kõrgemat kohta kui teine. Tihe rebimine käis esikoha pärast Urmas Roosiga, kes võitis kaks esimest vooru ja kindlustas sellega Haapsalu sprindi võidu.

Väga tublit sõitu tegi Stern Ilves kes stabiilse sõiduga võttis poodiumi kolmanda koha, noor Egert Jakobi oli neljas ja kipsis jalaga sõitnud Sander Ilves viies.

Tehnilise rikke tõttu katkestas Üllar Paas. Oma esimese võistluse sõitis võistlemist sel talvel jäärajal alustanud Martin Jaanus, kes parandas oma aega igas voorus.

Järgmine võistlus on Türi rahvasprint 27. aprillil, mis on ka suure Eesti Autospordi Liidu karikasarja teine etapp.

Korraldajad Igaühe Terviseklubist tänavad Haapsalu linna ja maakonna elanikke mõistva suhtumise eest tekkinud ebamugavuste pärast tavaelus ja bussi peatuse muutmise asjus.

Kalle Kruusma
Igaühe Terviseklubi

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments