Haapsalu meelitab noori peresid linnas kodu looma

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Haapsalu linn kutsub noori peresid Haapsallu kodu looma, edastas Haapsalu linnavalitsuse avalike suhete spetsialist Tõnu Parbus.

Romantiline kuurortlinn meelitab noori peresid suurepärase elukeskkonna, suure sünnitoetuse ja lühikeste lasteaiajärjekordadega.

Erinevalt Tallinnast, kus lasteaiajärjekorrad on üle 6000 lapse, saab Haapsalus lapse lasteaeda panna lühikese ooteajaga, edastas Parbus.

„Meil peaaegu ei ole lasteaiajärjekordi ja sünnitoetus on üks Eesti suurimaid. Hiljuti tõstis linn sünnitoetuse rohkem kui kahekordseks,” edastas Parbus.

Haapsalu linnapea Urmas Suklese sõnul on linn viimastel aastatel palju panustanud, et just noortel peredel oleks motivatsiooni linna elama tulla.

„Meil on suurepärased sportimisvõimalused sees ja väljas, huvialaringid, palju lastemänguväljakuid ning muusika– ja kunstikool,” loetles Sukles.

Suklese sõnul plaanib linn jätkata noortele peredele panustamist. Näiteks alustatakse lähiajal Vikerkaare lasteaia renoveerimist ja valmib uus rulapark.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
9 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
**ll**
11 aastat tagasi

Haha:D Viska pikali ja hakka kõva häälega jonnima. Äkki riik annab hea palgaga tööd.

m
11 aastat tagasi

Täpselt, aga töökohad?!

2.kodanik
11 aastat tagasi
Reply to  m
3. kodanik
11 aastat tagasi
Reply to  2.kodanik

köögitööliseks? koristajaks? remondiluksepaks?
Ei sobi.

**ll**
11 aastat tagasi
Reply to  3. kodanik

Töökoha võtab Haapsallu tulija muidugi kaasa. Või loob siin koha peal endale uue. Ega siis mingeid äpusid Haapsallu tulema ei meelitata. Ikka tegijaid, kes kenas keskkonnas lapsi tahavad kasvatada.

kas tõesti?
11 aastat tagasi
Reply to  **ll**

Kena keskkond? Mis selles keskkonnas siis on head peale ülehaibitud sporditegevuse? Ja isegi sportimiseks puudub kasvõi normaalne jõusaal. Mis moodi ma toon Tallinnast oma töö Haapsallu? Ja kelle huvides hakkan ma Haapsalus töökohti ise looma? Loon töötutute aktsiaseltsi? Selles pommiaugus puudub perspektiiv seni, kuni riiklikult pole õigeid otsuseid tegema hakatud. Olen kasvõi miljon korda äpu ning elan mujal, kuid Haapsallu oma elu raiskama ei tule.

eluke
11 aastat tagasi

eluks, asi algab ikka töökohast, ja ikka normaalselt tasustavast, pole tööd pole ka kedagi siin paigal hoida muude ninnunännudega

Noor pere Haapsalus
11 aastat tagasi

Tore on küll elada väikelinnas…Hea ja rahulik, aga normaalselt tasusavat tööd pole ainult kuskilt võtta 🙁 Tahes tahtamata hakkad pöörama pilke suuremate linnade poole, kui varsti enam elatud ei saa 🙁

Valvekommar Oleg
11 aastat tagasi

Noor pere tahaks Haapsalusse maja ehitada…aga kuhu? Maad maksavad sama raha mis majad. Linnal maad on…äkki mõtleks midagi välja??Maad on saada Ridala valda. Kahjuks spordisaalis, rulapargis, lasteaias ei ela.