Ornitoloogiaühing kutsub nädalavahetusel linde vaatlema

Kaie Ilves

kaie@le.ee

Eesti ornitoloogiaühing kutsub märtsikuu viimasel nädalavahetusel kõiki linnusõpru osalema traditsioonilistel lihavõtte linnuvaatluspäevadel.

Osalemiseks tuleb neil päevil leida lihtsalt pisut aega lindude vaatlemiseks.

Vähemalt kümnes linnas saab osaleda juhendajaga korraldatud linnuvaatlusel, aga vaadelda võib ka oma koduaias või minna ise pikemale linnuretkele.

Kõik kohatud linnuliigid, nende ligikaudne arv ja vaatluskoht tuleb kirja panna ning tulemused saata hiljemalt 7. aprilliks Eesti ornitoloogiaühingusse e–postiaadressil riho.kinks@eoy.ee või postiaadressil EOÜ, Veski 4, 51005 Tartu.

Sel aastal pööratakse lihavõtte linnuvaatluspäevadel tähelepanu linnakeskkonna linnurikkusele ja rändlindude saabumisele.

Seetõttu on korraldatud ka enamus juhendajaga retki just linnades, pühapäeval peetakse lisaks kerge võistlusmomendiga linnuvaatlus. See on võistkondlik, etteantud aja jooksul ka kindlate reeglite järgi. Koostatakse pingeread ja selgitatakse ühtlasi välja varakevade Eesti kõige liigirikkam linn.

Võistuvaatluse tulemusi ootab ühing kiirkokkuvõtete tegemiseks juba hiljemalt pühapäeval kell 16.

Lähemat teavet lihavõtte ja linnade linnuvaatluse kohta saab EOÜ kodulehelt aadressil www.eoy.ee. Samas on ka kaart kõigi toimuvate linnuretkede kohta.

Riho Kinks
Eesti Ornitoloogiaühingu hariduse ja meedia projektijuht

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments