Veetaseme languse tõttu on parvlaeval Muhumaa homme erigraafik

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nagu täna, nii ka homme jäävad Rohuküla–Heltermaa liinil veetaseme languse tõttu ära parvlaeva Regula reisid ning muutub hommikune sõidugraafik.

Parvlaeva Muhumaa esimene väljumine kell 6.30 Heltermaalt tuuakse varasemaks ja reis väljub kell 5, järgmine väljumine Heltermaalt toimub kell 8.30. Rohukülast väljub Muhumaa kell 6.30 ja 10.30.

“Praeguses olukorras võimaldavad sellised muudatused kõige vähem liiklust häirida, sest väljumisi päris ära ei jää, vaid toimuvad teistel aegadel,” ütles Väinamere Liinide teenindusjuht Anu Hiiuväin.

Täna ennelõunal oli Rohuküla mereseirejaama andmetel veetase Väinameres miinus 63 cm, teatas Hiiuväin.

Prognoosi kohaselt jätkab veetase tänase päeva jooksul langemist. Tuulelaevad.ee info kohaselt prognoositakse veetaseme langust teisipäeva õhtul –83 cm-ni, mis võib seisata ka Muhumaa reisid ja kogu laevaliikluse.

Parvlaev Regula lõpetab reisid veetasemel üle –55 cm, parvlaeva Muhumaa jaoks on kriitiline –75 cm.

Hiiuväin ütles, et kui Muhumaa peaks samuti seisma jääma, on Rohuküla–Heltermaa liinil valmis reise alustama parvlaev Harilaid. Harilaid suudab siiski tagada vaid hädapärase ühenduse, kuna mahutab vaid 35 sõiduautot.

Operatiivset infot saab Tuule Laevade leheküljelt.

Sarnane olukord oli OÜ Väinamere Liinid teenindusjuhi Anu Hiiuväina teatel Rohuküla–Heltermaa veeteel viimati 2010. aasta jaanuaris. Siis oli laevaliiklus madala veetaseme tõttu paari nädala jooksul häiritud ja kohati täielikult katkenud. Tookord olid liinil veel vanad laevad; uue laevaga on veetaseme languse kriitiline piir suurem.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments