0

TV 10 Olümpiastardi 3. etapil paistsid silma meie kergejõustiklased

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teivashüppe teise koha omanik Kristofer Kikut (vasakul) ning kuulitõuke teine ja kõrgushüppe võitja Erki Mitman. Foto: erakogu
Teivashüppe teise koha omanik Kristofer Kikut (vasakul) ning kuulitõuke teine ja kõrgushüppe võitja Erki Mitman. Foto: erakogu

TV 10 Olümpiastardi eelviimasel etapil Tartus selgitati välja parimad hüppajad ja kuulitõukajad.

Vanemate poiste kuulitõuge algas kohe edukalt Erki Mitmanile, kes tõukas teisel katsel uue isikliku rekordi 13.24 ning sai teise koha. Aasta noorem Kevin Sakson tõukas samuti hästi ning oli 9.31-ga 15.

Kõrgushüppes läks Erki Mitman võistlema kindla võiduplaaniga ning see tal ka õnnestus. Olles varem juba kahel korral ületanud 1.70, oli ta kindlalt võistluste favoriit. Seekord jäi Erkil küll nii kõrge tulemus alistamata, aga võiduks piisas ka kõrgusest 1.65. Kevin Sakson oli 1.51-ga kümnes.

Vanemate tüdrukute kõrgushüppes ületas Anna-Maria Vjazemski 1.50 kohe esimesel katsel ning läks korraks isegi võistlust juhtima. Kahjuks aga 1.53 enam ei alistunud ning täpselt kuus tüdrukut said sellega hakkama. Nii oli Anna-Maria esimene, kel seekord auhinnasaajate sekka asja polnud. Kuulitõukes oli meie parim Liisa Sadam 8.15-ga 17.

Nooremate poiste teivashüppes sai Kristofer Kikut 2.31-ga 2. koha. Kristofer on sel aastal korduvalt end näidanud hea hüppajana, ületanud isegi 2.45. Marko Kütt ning Eric-Mathias Hein ületasid 2.01 ning said vastavalt 17. ja 18. koha. Poiste kaugushüppes sai finaali Kristofer Kikut, hüpates 4.49, mis tõi kokkuvõttes 8. koha.

Haapsalu gümnaasiumi võistkond tõusis ühe koha võrra ja on nüüd 6. 24 suurema kooli arvestuses.

Kaja Ladva

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz