Kärdla linn ja Kõrgessaare vald alustavad liitumisläbirääkimisi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Naabermaakonna Hiiumaa Kärdla linnavolikogu võttis vastu Kõrgessaare valla pakkumise alustada ühinemisläbirääkimisi.

Hiiu Leht kirjutab, et Kärdla linnavolikogu kiitis neljapäevasel istungil heaks Kõrgessaare vallavolikogu ettepaneku algatada haldusterritoriaalse korralduse muutmine läbi ühinemismenetluse ja alustada ühinemisläbirääkimisi.

Otsuse poolt hääletasid kõik 13 volikogu liiget. Linnavolikogu esimees Ivo Eesmaa ütles, et ühinejad on otsustanud protsessiga valmis jõuda veel enne oktoobris toimuvaid kohalike omavalitsuste volikogude valimisi.

Eesmaa ütles, et seni toimunud mitteametlikud kohtumised muutuvad nüüd ametlikuks, valmistatakse ette ühinemisleping ja esitatakse see mõlemale volikogule arutamiseks.

Kõrgessaare vald tegi Kärdla linnale ettepaneku alustada kahe omavalitsuse ühinemismenetlust 8. veebruaril. Ettepaneku kohaselt moodustatakse Kõrgessaare valla ja Kärdla linna baasil uus haldusüksus, mis koosneb ühise piirita halduterritooriumitest.

Ühinemisettepanekust kaugemale on saare omavalitsused jõudnud vaid korra, 2005. aastal. Toona kogunesid ühinemisläbirääkimiste laua taha kõik viis omavalitsust. Pärast esimest koosolekut astus kõrvale Emmaste vald. Valdkondlikud ühinemiskomisjonid, finants-ja õiguskomisjon käisid koos ka pärast Emmaste kõrvalejäämist, kuid siis protsess soikus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
Ahto
11 aastat tagasi

Tohohh ! Hiidlased tahavad ikka kõiki üle trumbata. Läänemaa supervald alustas detsembris asjaajamisi liitumiseks ja ikka ei jõua kuidagi .Hiidlased tahavad 1,5 kuuga ära teha . Edu Teile !