Lääne Elu paberleht 23. veebruaril

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Katrina Lehis ja Peeter Turnau räägivad laupäevases lehes oma teest epeevehklemise juunioride maailma tippu. Foto: Arvo Tarmula
Katrina Lehis ja Peeter Turnau räägivad laupäevases lehes oma teest epeevehklemise juunioride maailma tippu. Foto: Arvo Tarmula

* Läänemaal makstav brutopalk tõusis läinud aasta lõpukuudel tunamullusega võrreldes ligi veerandi võrra, selgub statistikaameti andmetest.

Lugu saab lugeda siit.

* Neli omavalitsust jätkab tööd selle nimel, et valida juba sel sügisel ühine volikogu, sel nädalal kinnitasid liitumiskõneluste jätkamist Risti ja Taebla.

Lugu saab lugeda siit.

* Oleme jõudnud ajajärku, kus tõhusus hakkab märkamatult saama õnne ekvivalendiks. See on võimas retoorika, milles kipub inimene oma vajadustega marginaliseeruma, kirjutab Lääne maavanem Innar Mäesalu.

Loe maavanema arvamust siit.

* Pürksis alustas reedel tööd Haapsalu Rimi Südameapteegi haruapteek, mis on Noarootsi vallas esimene apteek.

* Jaanuaris oli Läänemaa omavalitsustest välja registreerunuid poole rohkem kui tavaliselt. Hanila vallast lahkus kuu ajaga 25 elanikku, neist 12 kirjutas end tallinlaseks. Haapsalust lahkus 65 inimest.

* Eestis pettunud ja siit lahkunud eestlased võiksid mõelda, kas kõik, mida nad oma sünnimaale ette heidavad, on ikka nii hull, kui tundub, soovitab Mati Mandel.

* Sel nädalal käis oma esimesel töövisiidil Läänemaal justiitsminister Hanno Pevkur. Intervjuus kiidab Pevkur Haapsalu maksekäsukeskust, lubab selgemat õiguskeelt ja arutleb, miks on viimasel ajal järjest rohkem jälitustoiminguid.

* Neljapäeval pani tosin naist räätsad alla ja läks avastama talvist Marimetsa raba. Tundub, et päev oli valitud parim võimalikest, sest päike siras mõnusalt taevas ja külmakraade oli ka just parasjagu, selgub Kaire Reiljani reportaažist.

* Pühapäeval jagab Ameerika filmiakadeemia Hollywoodis Oscareid. Kõikjal käinud ja kõike näinud ajakirjanik Jaan Franclin Perlitz meenutab oma reporteritööd glamuursel filmipeol.

* Tuleval nädalal sõidavad kuus Haapsalu klubi En Garde epeevehklejat kadettide ja juunioride Euroopa meistrivõistlustele. Nende hulgas maailmakarikaetappidel tippu jõudnud Katrina Lehis (18) ja Peeter Turnau (18), kes räägivad oma teest epeevehklemise juunioride maailma tippu.

* Päevikut pidas Müüriääre kohviku pidaja, Norman-Optika omanik ja Noarootsi vallavolikogu esimees Rein Vatku.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
mõtlemiseks
11 aastat tagasi

M. Salupere 22.02.2013 20:06 Eestis teenib vaevalt iga neljas keskmist või sellest kõrgemat palka. Oravate ja IRL lugulaul, nagu oleks astmeline tulumaks sotsialistide- kommunistide väljamõeldis hea töö eest karistamiseks, hakkab juba tüütama. Kiites endise N.Liidu riikide maksusüsteemi (peale nende näeme seda vaid paaris Aafrika riigis), varjatakse rahva eest, kui palju on EL ja OCDE poolt meile märku antud maksureeglite ühtlustamiseks, kuna Eesti on selleks kohustunud. Varsti võime oodata uusi trahve, sest kuigi rikastele riikidele tillukese Eesti toetamine üle jõu ei käi, ei taheta seda igavesti teha. Mõtlemist ainult eeskujulikule bilansile ei peeta kõrgetes koridorides heaks tooniks. Artiklist eelmise aasta tuludeklaratsioonide… Loe rohkem »

heh
11 aastat tagasi

kuupäevaga on jah vähe puus nagu 🙂

kuupäev
11 aastat tagasi

siiski 23. veebruari ajaleht