Muusikakooli vabariigi aastapäeva kontserdil soleerib pianist Peterburist

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Muusikakooli kammerorkester Jaani kirikus jõulukontserdil. Foto: Arvo Tarmula
Muusikakooli kammerorkester Jaani kirikus jõulukontserdil. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu muusikakooli õpilased ja õpetajad annavad läänlastele vabariigi aastapäeval Haapsalu kultuurikeskuses tasuta kontserdi, kus kooli kammerorkestri ees soleerib ka Peterburi muusikaüliõpilane, pianist Jekaterina Popova.

Muusikakooli õppealajuhataja Mart Kuusi sõnul esineb välisriigi solist kooli orkestriga esimest korda.

Kuus ütles, et ootab põnevusega, kuidas orkester hakkama saab, sest esitatav Bachi kontsert klaverile ja orkestrile on väga raske teos. “Orkestrile on külalissolistiga mängimine tõsine ülesanne ja vastutus,” ütles Kuus. Esitusele tuleb Bachi kontserdi d-moll esimene osa. Pianist esitab loodetavasti ka lisapala.

Jekaterina Popova on Peterburi Vaganova-nimelise balletiakadeemia üliõpilane, kes omandab haruldast elukutset – temast saab balleti kontsertmeister.

Popova on Haapsalus suvitanud, siin tekkisid tal loomingulised kontaktid muusikakooli klaveriõpetaja Jüri Ilvesega.

Lehari Kausteli dirigeeritava kammerorkestri ees soleerib ka muusikakooli VII klassi klaveriõpilane Elisabeth Fofilov. Esitusele tuleb W. A. Mozarti kontserdi klaverile ja orkestrile nr 21 II osa.

Kontsert algab kell 13 muusikakooli pärimusmuusikute etteastetega ja jätkub nii Eesti kui ka maailma parimate heliloojate teostega.

Vabariigi aastapäeva tähistamine Haapsalus algab pühapäeval kell 11 toomkirikus, kus kontsertjumalateenistusel laulab neidudekoor Canzone. Kell 12 asetatakse pärjad Vabadussõja võidusambale Lossiplatsil.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments