Juhtkiri: Aega on alati liiga vähe

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kui keegi oleks tahtnud reedel minuga kihla vedada selle peale, kuidas Nõva volikogu ühinemise asjus hääletab, kas jääb või astub kõrvale, oleksin kimbatuses. Nii lihtne on alt ära hüpata ja otsustamine edasi lükata.

Nõva seda õnneks ei teinud. Oleks ikka mage küll, kui Läänemaal suure hooga lahti läinud ühinemine liiva jookseks.

Aega on tõesti vähe, aga teisalt on see ka hea. Sunnib intensiivselt tegutsema ja seda ühinejad praegu ka teevad. Ühinemiskomisjonid ja kõik teised, kes oma töö kõrvalt kaasa löövad, teevad tuleviku nimel tänuväärset tööd.

Kommentaaridest ja arvamusavaldustest kumab kartus, et sügiseks ei jõua kõike läbi seedida ega otsustada, kuidas ühendvallas elu käima läheb. See ei olegi eesmärk. Ühinemisele peab järgnema üleminekuaeg, mil on aega arutada, kes ja kuidas kellegi teeotsa lumest lahti lükkab, kuidas supiringid käima hakkavad jms. Põhimõttelistes asjades, nt kuidas investeeringuiks raha jagatakse, kuidas jääb laenukoormustega jne, jõuab ühinemislepingus valimiste ajaks kokku leppida küll.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
8 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
sorts
11 aastat tagasi

nagu oligi ette arvata—mitte keegi,s.h.sm. vatku ,ei suutnud välja tuua ühtegi numbrit.
ainult pläma.

kusjuures Sukles on ainuke aus mees—-tema ütles algusest pääle: ää ajage möla

kodanik
11 aastat tagasi

mage on see lugu juba niikuinii

Tont.
11 aastat tagasi

Eks neid loobujaid tuleb järjest juurde. Sest ühinemine ühinemise pärast on päris haige tegu. Tihti tuuakse üheks põhjenduseks liitvalla suurem finantsvõimekus. E.maakeeli- siis jaksab järgmise launuprojekti tarvis ka omaosaluse kokku saada- tulevasi laenuorje ju ka rohkem. Ma ei taha ka oma praeguse,4-aastase autoga sõita-tahaks üle aasta vahetada.Ning suurema maja osta. Aga elada tuleb siiski võimete järgi- vähemalt vanasti arvati nii. Ja peab päris lammas olema,kui isegi koduvallas oma asjade otsustusõigus käest antakse. Riigitasandil otsustatakse juba ammu Brüsselis. Riik on maha mängitud ning jäänud on veel ainult lipp….

Ahto
11 aastat tagasi
Reply to  Tont.

Valdade ühendujad tahavad ikka sammukese kaugemale jõuda. Hävitatakse ju valdade lipud ,vapid ja nimed. Unustage ära ,et teil oma vald oli ! Iseotsustamine muutub kuriteoks .Ja teil kõigil peab ühesugune koduloom ka olema ! MIKS ?

läila
11 aastat tagasi
Reply to  Ahto

millal sa midagi ise otsustanud oled ja oma elamule võid neid lippe riputada ja vappe seina peksta palju soovid, kui millegi muuga tegeleda pole.aitab mineviku nostalgiast ja valge laeva unistustest

Ahto
11 aastat tagasi
Reply to  läila

See oli ju ammu ette teada ,et te kardate otsustamist ja üritate seda nüüd teiste kaela veeretada..Koos sellega kaob ka viimane “nostalgiline”iseseisvus Pidasin plaani midagi pikemat kirjutada meediasse ,aga pole ju ühtegi argumenti ,millele vastu vaielda .Kas peaksin ümber lükkama lugeja Jürgeni jutustust või või anonüümsete kosmopolitaanide säutsatusi . Mage ! Kui keegi esitaks kasvõi ühe põhjenduse liitumise kasuks ,vaidleks ma sellele viisakalt vastu ja esitaks oma argumendid .On isegi võimalus ,et ma ei vaidleks vastu 😉

tyhitallaja
11 aastat tagasi
Reply to  Ahto

selliste kõhklejate pärast ei jäänud Ameeika avastamata ega kosmoses käimata

Ahto
11 aastat tagasi

Tore oleks olnud maakonnalehest teada saada ,et ka Noarootsi loobus sellest koogel-moogelist. Mage lugu :))