0

Juhtkiri: Positiivne miinus kaheksa

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Haapsalu linn loosib novembris–detsembris end linna sisse kirjutanute vahel 500 eurot. Pärast kampaaniaperioodi lõppu teavitas linna avalike suhete juht, et Haapsalu sai kampaaniaga 74 uut elanikku. Vastab tõele küll, aga on avaldatud ka perekonnaseisuameti detsembrikuine statistika ning sealt selgub: ära läks veelgi rohkem inimesi, Haapsalu rahvaarv kampaaniaga ei kasvanud. Lisame sünnid–surmad ja saame, et lõppkokkuvõttes hoopis kaotas linn kahe kuuga kaheksa elanikku.

Ei maksa aga liialt kurvastada, sest praegu on Haapsalu rahvaarvu vähenemine sellise seisus, kus miinus kaheksa on positiivne arv. Kui arvestada elanike vähenemise kiirust (mullu 80 ja tunamullu 120 inimese võrra), on kaheksa kahe kuu peale päris vähe. Arvestades seda, et ilma kampaaniata oleks rahvaarv võib–olla vähenenud kuni kaheksakümne inimese võrra. Väike kaotus on suure kaotuse kõrval võit.

Hoopis huvitavam tendents, mida ka perekonnaseisuameti töötajad ise kommenteerida ei osanud, on Läänemaa siserände kahekordistumine. Loogilisim seletus tundub olevat maamaksuvabastus — inimesed kirjutasid end oma odavamalt maalapilt kallimale ümber, olgu siis korterist suvilasse, linnast maale või pealinnast väikelinna.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz