Novosjolov võitis vehklemise Masters turniiri

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Meeste epee maailma esinumber Nikolai Novosjolov võitis Pariisis kaheksa maailma tippvehkleja osavõtul toimunud Tissot Masters turniiri, teatas Eesti vehklemisliit. Finaalis alistas Novosjolov šveitslase Fabian Kauteri 15 : 12.

Kogu turniiri suurepärast vehklemist ja kindlust näidanud Novosjolov alistas veerandfinaalis prantslase Jean Michel Lucenay 15 : 13 ja poolfinaalis šveitslase Max Heinzeri 15 : 11.

Kohtumises Lucenay vastu jäi Novosjolov matši alguses 2 : 4 kaotusseisu, kuid suutis seejärel teha kolm torget järjest ning 5 : 4 juhtima minna. Eduseisu Novosjolov seejärel enam kordagi käest ära ei andnud ning matši lõpetas Novosjolovi 14 : 12 eduseisult tehtud üheaegne torge. Sarnaselt veerandfinaaliga ei andnud Novosjolov ka poolfinaalis Heinzeri vastu matši alguses saavutatud edu käest ja kohtumise lõppu valitses kindlalt Novosjolov.

Finaal Novosjolovi ja Kauteri vahel kulges võrdselt kuni seisuni 8 : 8, mil Novosjolov suutis ohjad enda kätte haarata ja kohtumine võiduka lõpuni viia. Lisaks Heinzerile sai kolmanda koha ka prantslane Ulrich Robeiri.

Mõnevõrra üllatuslikult pidi venetsueelalasest olümpiavõitja Ruben Limardo tunnistama veerandfinaalis Robeiri 15 : 14 paremust.

Turniiri võiduga teenis Novosjolov auhinnaraha 10 000 eurot.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments