Läänemaalt pääsesid üle-eestilise seiklusmängu finaali Haapsalu gümnaasiumi õpilased

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Täna selgusid kooliõpilaste seiklusliku võistlusmängu “Vana Toomase mõistatus” finaalvooru pääsenud võistkonnad, kes tulevad üheteistkümnest maakonnast. Nende seas on ka võistkond Läänemaalt – Käbimees ja Kompanii Haapsalu gümnaasiumist.

29. oktoobrist on põhikoolide 7.–9. klassid võistelnud Tallinna tutvustavas võistlusmängus “Vana Toomase mõistatus”. Loovtöö, klassikalise viktoriini ja maastikumängu elemente kombineeriv mäng algas osalejate kodukohtades virtuaalse võistlusena.

“Mängu esimene etapp seisnes loovülesande lahendamises ja selle vormi jätsime tahtlikult vabaks, et noored saaksid esitada oma nägemuse ilma loominguliste piirideta,” tutvustas mängu korraldava Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakonna juhataja Evelin Tsirk ja lisas, et järgmises etapis said õpilased viktoriini käigus proovile panna enda teadmised ajaloost. Vastuste seas oli lisaks õigetele ja valedele ka väga nutikaid lahendusi, mis tõestasid vastajate leidlikkust.

Viktoriini küsimuste ja õigete vastustega saab tutvuda siin.

Jõukatsumine kulmineerub maakondlikult parimate meeskondade mõõduvõtmisega Tallinna vanalinnas 29. novembril.

Tänaseks on selgunud kaksteist võistkonda üheteistkümnest maakonnast, kes 29. novembril Tallinnas üksteiselt mõõtu võtavad. Need on (tähestiku järjekorras): Pärnumaalt võistkond Isased Häädemeeste keskkoolist, Lääne-Virumaalt võistkond Kaks ja Pool Brünetti Rakvere reaalgümnaasiumist, Tartumaalt võistkond Kolm Musketäri Lähte ühisgümnaasiumist, Läänemaalt võistkond Käbimees ja Kompanii Haapsalu gümnaasiumist, Hiiumaalt võistkond Moskiitod Emmaste põhikoolist, Viljandimaalt võistkond Mürsikud Võhma gümnaasiumist, Jõgevamaalt võistkond OoPika Põltsamaa ühisgümnaasiumist, Harjumaalt võistkond Primo Tallinna humanitaargümnaasiumist, Põlvamaalt võistkond PÜG 7b II Põlva ühisgümnaasiumist, Ida-Virumaalt võistkond SuperTeam Narva Kesklinna gümnaasiumist, Võrumaalt võistkond VKG 7.B II Võru Kreutzwaldi gümnaasiumist ja Pärnumaalt võistkond Zum Zum Mesimumm Surju põhikoolist.

“Soovime võistlejatele jätkuvat mängulusti ja hoiame kõikidele pöialt,” julgustas Tsirk.

Seiklusmängus esimese koha pälvinud võistkond saab auhinnaks põneva päeva pealinnas võitjameeskonna klassile.

Mängu “Vana Toomase mõistatus” korraldajaks on Tallinna Ettevõtlusameti turismiosakond.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments