Mardilaat algas läänlastele seminaridega

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Foto: Kristi Erkmann
Foto: Kristi Erkmann

Kuigi Helsingi mardilaat algab ametlikult homme, juhatasid Läänemaa teema täna sisse kaks seminari.

Hommikul toimus Eesti saatkonnas ettevõtlusseminar, kus maavanem Innar Mäesalu tutvustas investeerimisolusid Läänemaal ja oma ettevõtluskogemusi jagasid Haapsalu Uksetehase juht Ago Soomre ja Lade omanik Gerhard Eberle.

Seminaril kuulajana osalenud Egon Erkmann ütles, et räägitu oli põnev ja kasulik.

Pärastlõunal olid aga mardilaada toimumiskohta Kaapelitehdasesse oodatud turismiasjalised. Läänemaa turismijuhi Anneli Haabu sõnul oli huvi oodatust suurem ja tekkis isegi kartus, et istekohti ja jagatavaid materjale ei jätku.

Kuulajaskonna moodustastasid laeva- ja turismifirmade esindajad ja ajakirjanikud.

Ettevõtluse arendamise sihtasutuse korraldatud seminaril oli Läänemaal enda tutvustamiseks 40 minutit ja maakonda esitleti kolme teema kaudu: sport, loodus ja kultuur. Iga ettekande juhatas sisse mardilaada tarbeks valminud temaatiline filmilõik.

Haapsalus tegutsev soomlasest ettevõtja Markku Lehtonen rääkis siinsetest tervise- ja sporditurismi võimalustest, tutvustades olemasolevaid spordibaase ja spordialasid, mida Läänemaal harrastatakse.

Estonian Nature Toursi juht Marika Mann tutvustas Läänemaad loodusturismi sihtkohana – meelitades siia külastajaid kaunite looduspiltidega. “Ma elan ise Matsalus ja tean, millest ma räägin,” lõpetas Mann oma südamliku ettekande.

Haapsalu linnapea Urmas Sukles rääkis talle omases humoorikas võtmes Haapsalu ja Läänemaa kultuurikalendrist.

Samal ajal käis tihe askeldamine näitusesaalis, kus eksponentide saabumiseks ettevalmistusi tehti. Täna õhtupoolikul saabusid mardilaadale ka Läänemaa käsitöölised ja esinejad. Kokku esindab Läänemaad Helsingi mardilaadal sadakond inimest.

Mardilaat on Soomes suurim Eestit tutvustav üritus. Selle peakorraldaja on Soome–Eesti kultuuriselts Tuglas-seura ja suurpartner on EAS Turismiarenduskeskus.

Haapsalu ja Läänemaa poolt on üritust korraldamas MTÜ Läänemaa Turism, Läänemaa Arenduskeskus, Haapsalu linnavalitsus, Lääne maavalitsus, Läänemaa omavalitsuste liit ja MTÜ Kodukant Läänemaa.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments