Lihula mees Janno Märk on aasta ohvitser

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Major Janno Märk 2009. aastal Afganistanis Tony Blairiga. Foto: Kaitseväe peastaap
Major Janno Märk 2009. aastal Afganistanis Tony Blairiga. Foto: Kaitseväe peastaap

Kaitseväe juhataja brigaadikindral Riho Terras annab täna õhtul Estonia kontserdisaalis kaitseväe 94. aastapäeva vastuvõtul üle aasta ohvitseri preemia Lihulast pärit major Janno Märgile.

Sel aastal saab aasta ohvitseri preemia major Janno Märk ning aasta allohvitseri preemia veebel Tarmo Mägi. 3200 euro suurust preemiat annab välja Riigikaitse Edendamise Sihtasutus.

Major Janno Märk teenib kaitseväes alates 1995. aastast. Ta on juhtinud üksusi välisoperatsioonidel nii Iraagis kui ka Afganistanis, teeninud Scoutspataljonis ja olnud Viru pataljoni ülem. Teenistuse jooksul on ta avaldanud mitmeid sõjandusalaseid artikleid, 2007. Aastal tunnistati tema magistritöö riiklikul üliõpilaste teadustööde konkursil üheks parimaks. Praegu teenib major Märk kaitseväe juhataja sõjalise nõunikuna, teatas kaitseväe peastaabi teavitusosakond.

Kaitseväe aastapäeval üle antavad preemiad on suurim eraalgatuslik tunnustus kaitseväelastele. Vastavalt statuudile valitakse igal aastal üks ohvitser ja allohvitser, kes saavad “aasta ohvitseri” ja “aasta allohvitseri” tiitli koos sellega kaasneva rahalise ergutusega. Statuudi kohaselt võib iga kaitseväelane teha ettepanekuid oma kolleegide, ülemate, alluvate hea teenistuse tunnustamiseks.

Riigikaitse Edendamise Sihtasutus on asutatud Eesti Vabariigi ja Eesti Kaubandus-Tööstuskoja poolt 2004. aasta juunis. Sihtasutuse idee algatasid reservohvitserid ja ettevõtjad major Toomas Luman ja major Neinar Seli. Sihtasutuse eesmärk on lisaks kaitseväelaste tunnustamisele kaitseväe ja kaitseliidu infotehnoloogilise varustatuse ja väljaõppe toetamine ning isikkoosseisu üldharidusliku ning infotehnoloogilise haridustaseme tõstmisele kaasaaitamine. Senise tegevuse käigus on rajatud seitse arvutiklassi kaitseväe väljaõppekeskustes.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments