1

Vormsi tegi Haapsalule ettepaneku ühineda

Riina Tobias

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Kolmapäeva õhtul pärast regionaalministri haldusreformi arutelu tegi Vormsi vallavanem Haapsalu linnapeale ühinemisettepaneku, mida linnapea lubas kaaluda.

“Naerda ei ole siin midagi,” ütles linnapea Urmas Sukles reedel linnavolikogu istungil, kui volinikud hakkasid selle uudise peale naeru kihistama. “Mina olen kaks päeva seda ideed seedinud ja leian, et sellel on jumet.”

Sukles ütles, et üks motivaator on ühinemistoetus, 40 eurot inimese kohta. Kui Vormsi säilitab oma autonoomia ja nad saavad ise oma asju otsustada, ei peaks vormsilastel ka ühinemise vastu midagi olema.

“Mängureeglid tuleb kokku leppida,” ütles Sukles. “Ka piiride tõmbamine on lihtne, sest meri on vahepeal.”

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
saar
saar

Kasutades linnapea mötet, seedides seda ideed, tundub asjal tõesti jumet olema…arvestades suunda omavalitsuste liitmisel, siis võidaksid mõlemad, nii linn kui saar…kokku saaks kaks toimekamat omavalitsust + see, et linn või siis saar liitusid. Igal juhul ma ei jätaks seda ideed ripakile vaid soovitaks mõlemal poolel sellega edasi tegeleda

wpDiscuz