Reformierakond heitis Silver Meikari parteist välja

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Silver Meikar. Foto: Siim Soolman / Raplamaa Sõnumid
Silver Meikar. Foto: Siim Soolman / Raplamaa Sõnumid

Täna kogunenud Reformierakonna juhatus otsustas erakonna Nõmme piirkonna juhatuse avalduse alusel lõpetada Silver Meikari liikmelisuse.

„Reformerakonna juhatus lõpetas üksmeelse otsusega Silver Meikari liikmelisuse erakonnas. Juhatus asus seisukohale, et Silver Meikar on juba ammu oma tegevusega ise ennast Reformierakonnast väljapoole asetanud,“ ütles Reformierakonna peasekretär Martin Kukk.

Kuke sõnul ei üritanudki Silver Meikar mõistliku pingutusega arutada endaga seonduvat erakonna sees koosolekutel. “See viitab eesmärgile üritada erakonda lõhestada ja viia läbi laimukampaaniat,“ ütles Kukk.

„Sõnavabadus on suur väärtus ja kõigil on Reformierkonnas õigus olla ja jääda oma arvamusele. Liberaalid aga teavad ka, et iga inimene peab ka vastutama oma sõnade eest. Valimatu lahmimine ei ole aktsepteeritav ega kooskõlas liberaalse maailmavaatega,“ lisas erakonna peasekretär.

Silver Meikar tunnistas kevadel Postimehe arvamusloos, et annetas Reformierakonnale summasid, mille sai partei töötajalt Kalev Lillolt ning mille päritolu ta ei teadnud.
Riigiprokuratuur alustas arvamusartikli väidete põhjal Reformierakonna rahastamise kriminaalasja, mis käsitles erakonna majandustegevusele või varale kehtestatud piirangute rikkumise ning pistise võtmise kahtlust.

Kriminaalmenetluse raames said kahtlustuse reformierakondlasest justiitsminister Kristen Michal, riigikogu reformierakondlasest liige Kalev Lillo, riigikogu reformierakondlasest liige Kalle Palling ning välisministri nõunik Priit Kallakas.

Riigiprokuratuur lõpetas kriminaalasja 15. oktoobril, kuna menetluse käigus kogutud tõendid ei olnud piisavad süüdistuse esitamiseks.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
3 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Aino
11 aastat tagasi

No ei ole enam usaldust võimurite vastu,nagu kõik noogutaksid kaasa nn.juhtoinastele.Tunnen täpselt sama vastumeelsust kui tegutses EKP,alati oli neil õigus,ainult nende sõna luges,muud ülemused ainult koogutasid kaasa…Arvan,et selle põlvkonna eestvedajad ongi läbiimbunud vanast elust,nooremad tahavad ka hästi elada,siis ei jäägi muud üle tee ainult nii,nagu isand ees ootab…Kus on õhupuhastajad….

reformil aeg lahkuda
11 aastat tagasi

aitab sellest erakonnast.

Gen.
11 aastat tagasi

Kui meikijale tundus midagi valesti,oleks ta pidanud politseisse,mitte ajalehte pöörduma. Või ise lahkuma erakonnast. Pole refi sõber,aga Ansip talus teda isegi kaua…