Streik Läänemaa haiglas algab eeldatavasti teisipäeval

Madiken

madiken@le.ee

Eriarstide plaanilised vastuvõtud Läänemaa haiglas jäävad teisipäeval ja kolmapäeval ära, sest tervishoiutöötajate streik jõuab Läänemaale.

Läänemaa haigla ravijuht Kai Tennisberg märkis, et edasi lükatakse ka radioloogilised vastuvõtud, näiteks plaanilised röntgen- ja ultraheliuuringud.

Patsientidele, kelle vastuvõtud teisipäeval ja kolmapäeval ära jäävad, helistatakse esmaspäeva ja teisipäeva jooksul, nad saavad uue vastuvõtuaja.
Ära ei jää ükski alaealiste ega rasedate vastuvõtt, samuti arsti poolt tagasi kutsutud patsientide vastuvõtud.
„Olen murelik nende pärast, kes on telefone vahetanud — inimesed võiksid ise huvi tunda, maainimesed eriti, et ei hakkaks linna tulema,” sõnas Tennisberg.

Tennisbergi sõnul hõlmab streik kaheksat-üheksat Läänemaa haigla arsti. Arstidel on õigus vastuvõttude ära jätmisest loobuda, reede õhtuks ei olnud ükski arst Tennisbergile öelnud, et ei streigi.

Vastuvõtuaegu on arstil tunnis kolm-neli, kuid mitu vastuvõttu täpselt ära jääb, Tennisberg veel ei teadnud.

Kuigi Eesti arstide liit teavitas Läänemaa haiglat reedel streigi algusest teisipäeval, on olemas võimalus, et läbirääkimised haiglate liiduga kannavad streikijate jaoks soovitud vilja juba enne teisipäeva, sellisel juhul tööseisak lõpetatakse.

Osapooled on momendil nõupidamisel. Pärast nõupidamist otsustavad tervishoiutöötajad, kas võtta haiglate liidu pakkumine vastu või jätkata streikimist, vahendas Postimees.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments