Matsalu festivali võidufilmil läheb Saksamaa kinodes hästi

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Jan Hafti "Roheline universum" näitab vaatajale võluvalt Kesk-Euroopa metsa elu. Foto: Matsalu loodusfilmide festival
Jan Hafti "Roheline universum" näitab vaatajale võluvalt Kesk-Euroopa metsa elu. Foto: Matsalu loodusfilmide festival

Maalehest saab lugeda intervjuud 10. Matsalu loodusfilmide festivali võidufilmi “Roheline universum” režissööri sakslase Jan Haftiga.

Tänavu grand prix’ võitnud “Roheline universum” oli täpselt Matsalu festivali ajal tähelepanu keskmes tervel Saksamaal, sest alustas turneed kinodes. Loodusdokumentaali kinodes näitamist peetakse eriliseks sündmuseks.

Jan Hafti sõnul on filmil läinud hästi. “Muidugi ei saa üks loodusfilm Hollywoodiga võistelda, aga ligi 100 000 inimest on kindlasti, kes tahavad metsa ka kinolinal vaadata,” ütleb ta.

Hafti filmid on Matsalus varem saanud parima operaatoritöö auhindu (“Mets”, Jan Haft, Kay Ziesenhenne 2009 ja “Viljapõllu saladus”, Jan Haft, Kay Ziesenhenne, Felix Pustal 2010).

“Rohelist universumi” saab näha pühapäeval, 30. septembril kell 13 Hanila maapäeval Kõmsi rahvamajas.

Samuti näidatakse “Rohelist univesumi” esmaspäeval, 1. oktoobril kell 18 Tallinnas rahvusraamatukogus toimuval Looduse Omnibussi loodusõhtul. Filmi tutvustab ja tõlgib Matsalu loodusfilmide festivali direktor Tiit Mesila.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments