Esmaspäeval on tulu- ja sotsiaalmaksu tasumise tähtaeg

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Maksu- ja tolliamet tuletab meelde, et esmaspäeval, 1. oktoobril on tulu- ja sotsiaalmaksu juurdemaksmise tähtaeg maksumaksjail, kes olid 2011. aastal registreeritud FIEna. Samuti on tulumaksu juurdemaksmise tähtaeg neil, kes said 2011. aastal kasu vara võõrandamisest.

2011. aasta tuludeklaratsioonide põhjal on enam kui 9100 inimesel kohustus tasuda 1. oktoobriks täiendavat tulumaksu kokku üle 20 miljoni euro. Seda on 6 miljonit eurot rohkem kui aasta tagasi ja üle 10 miljoni euro rohkem kui kaks aastat tagasi. 10 195 FIE-l tuleb maksta ettevõtlustulult arvestatud sotsiaalmaksu kokku 7,7 miljonit eurot.

Maksu- ja tolliamet on saatnud maksuteated kõigile, kes peavad 1. oktoobriks juurdemaksu tasuma. Inimesed, kes ei ole maksuteadet mingil põhjusel kätte saanud või on selle ära kaotanud, saavad sellega tutvuda e-maksuametis/e-tollis oma 2011. aasta tuludeklaratsiooni infoleheküljel või pöördudes elukohajärgse maksu- ja tollikeskuse klienditeenindusse. Maksuhaldur saadab e-posti teel välja ka teavituskirjad neile, kellel ei ole ettemaksu kontol piisavalt raha.

2011. aasta eest esitati üle 562 000 tuludeklaratsiooni, neist rohkem kui 441 000 deklaratsiooni alusel tagastati kokku üle 100 miljoni euro tulumaksu. Juurdemaksmisele kuulus ligi 20 000 tuludeklaratsiooni alusel üle 26 miljoni euro tulumaksu, millest 6 miljonit eurot tuli tasuda 1. juuliks.

Infot füüsiliste isikute maksustamise kohta saab maksu- ja tolliameti infotelefonilt 880 0811.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments