0

Väikeste haiglate ühinemine streigiga ei ole veel selge

Lehte Ilves

Lehte Ilves

lehte@le.ee

Esialgu ei ole veel teada, kas väiksemad haiglad ühinevad oktoobriks kavandatud tervishoiutöötajate streigiga, ütles Läänemaa arstide ühenduse esimees ja Eesti arstide liidu eestseisuse liige perearst Andri Meriloo.

„Esialgu on põhimõte, et streik haarab Tallinna ja Tartu suuri haiglaid,” ütles dr Meriloo. „Kui palju väikehaiglaid liitub, selgub septembris. Sõltub, milline streigiplaan tehakse.”

Meriloo sõnul sunnib tervishoiutöötajaid nii äärmuslikku abinõud kasutama mure, et noored arstid lähevad Eestist välja. „Meie haiglas on ka võrdlemisi vanad arstid, uusi ei ole peale tulnud ja tõenäoliselt tuleb ka meie haigla ühel ajal kinni panna, sest pole, kes tööd teevad,” ütles Meriloo. „Õdedega on samamoodi.”

Arstide liidu volikogu otsustas korraldada koos tervishoiutöötajate kutseliiduga oktoobris tervishoiutöötajate streigi, mille peaeesmärk on arstide ja õdede Eestist lahkumise pidurdamine ja tervishoiusüsteemi lagunemise peatamine.

Esmalt peatatakse oktoobris plaaniline ambulatoorne töö Tallinna ja Tartu haiglates. Kiirabi, erakorralise meditsiini ja intensiivravi osakonnad töötavad täies mahus, samuti ei peatata tööd sünnitusabis, rasedate, laste ja onkoloogiliste haigete ravis. Streigi ulatus ja täpne algus teatatakse vastavalt seadusele kaks nädalat ette.

NB! Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt. Kommentaare ei toimetata. Nende sisu ei pruugi ühtida toimetuse seisukohtadega. Kui märkad sobimatut postitust, teavita sellest moderaatoreid, vajutades lipukese ikooni.

Kommenteeri

avatar
wpDiscuz