Ühiskudumisele promenaadil kogunes üle 80 inimese

Madiken

madiken@le.ee

Ühiskudumine promenaadil. Foto: Madiken Kütt

Täna pärastlõunal kudus Kuursaali ees ja läheduses Haapsalu I pitsipäeva raames pitsi vähemalt 80 inimest.

Kirjas oli kudujaid Haapsalust, Läänemaalt ja teistest Eesti paigust, aga ka Peterburist ja Ahvenamaalt. Kudumas oli näha nii noori kui ka vanu, nii perega piknikule tulnud kuduvaid emasid kui ka vardad haaranud meesterahvaid.

Raamatu “Knitted lace of Estonia” autori ameeriklanna  Nancy Bushi sõnul on pärast Siiri Reimanni ja Aime Edasi eesti- ja ingliskeelsete raamatute “Haapsalu sall” ja “Haapsalu rätt” ilmumist Haapsalu salli ja räti kudumine kogunud populaarust ka Ameerikas.

Bush nentis, et kudumine on üldse jälle populaarsemaks muutunud. “Meie elud on tänapäeval nii elektroonilised, aga kudumine aitab inimestel endaga kontakti hoida,” sõnas ta.

Pitsipäeval peeti ka Haapsalu salli päeva traditsiooniline kudumisvõistlus. Tänavu osales 20 inimest, mis on väga hea tulemus ja rohkem kui mullu, ütles Siiri Reimann.

Aime Saareleht Haapsalu käsitööseltsist rääkis, et käsitöö müük läheb tänavu paremini, kui mullusel sallipäeval. Kui hommikul tundus müügiks toodud sallide kogus väga suur, siis pärastlõunaks ei olnudki enam palju salle alles. Kolmnurksed Haapsalu rätid olid aga ühiskudumise alguseks kõik ära ostetud.

 

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments