Kuursaalis kuuleb Straussi muusikat

Kaire Reiljan

kaire@le.ee

Täna õhtul kell 20 mängib kuursaalis Straussi muusikat Pärnu linnaorkester Jüri Alperteni juhatusel.

Haapsalu kultuurikeskuse direktori Gülnar Murumäe sõnul on kontsert jätkuks omaaegsele väga populaarse Promenaadi sümfonjettorkestri kontsertidele.

Kontserdil “Johann Strauss — polkast valsini” kõlab lisaks Johann Straussi loomingule ka Josef Straussi, Andersoni, Lehari Valgre jt muusikat. Esitusele tulevad “Radetzky marss”, “Roosid lõunast” ja teised tuntud palad.

1994. aastat tegutsevat Pärnu linnaorkestrit on läbi aegade juhatanud mitmed tuntud dirigendid alates Neeme Järvist ja Eri Klasist kuni Paul Mägi ja Arvo Volmerini. 1998. aastast on peadirigent Jüri Alperten.

Pärnu linnaorkester on sage esineja Eesti muusikafestivalidel, koostööd tehakse Eesti Kontserdi, Järvi Suvefestivali, Pärnu rahvusvahelise koorifestivali, Pärnu Kontserdibürooga ning paljude teiste festivali- ja kontserdikorraldajatega. Väljapaistvate loominguliste saavutuste eest on Pärnu Linnaorkester kahel korral pälvinud Pärnu muusika aastapreemia.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments