Haapsalu tänavate pindamistööd lõpevad sel nädalal

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Teetööd Posti tänaval.
Teetööd Posti tänaval.

Paljudel Haapsalu tänavatel möödunud nädalal alustatud pindamistööd saavad valmis tõenäoliselt sel nädalavahetusel.

“Loodame väga, et tööd saavad tehtud nädala lõpuks,” ütles linnakeskkonna osakonna juhataja Krista Vilta.

Seega kehtib lahtise killustiku tõttu kehtestatud kiirusepiirang mitmetel tänavatel ka nädalavahetusel.

“Teeparandus ei küsi puhkepäevadest, neid töid saab teha ainult suvel,” selgitas Vilta. “Kui tahame tänavaid säilitada, tuleb pinnata,” lisas ta.

Vilta sõnul pidi pindamisega algust tehtama varem, kuid tööd lükkusid ilmaolude tõttu edasi. “Vihma sadas,” põhjendas Vilta.

Tööde valmissaamist võivad samuti takistada vihmasajud.

“Mustkattega katmine, paranduspindamine ja täispindamine,” loetles aselinnapea Peeter Vikman tehtavaid töid.

Lääne Teede poolt linnaga sõlmitud hoolduslepingu alusel pinnatavate tänavate nimekiri on Vikmani sõnul pikk, hõlmates 30 000 m² pindamisi ja 2000 m² mustkatet.

Krista Vilta ja Peeter Vikman ütlesid, et parandatavaid tänavaid üles loetleda ei ole mõtet, sest enamikul tänavatest tehakse lappimistöid väikeste lõikude kaupa. “Riba siin, riba seal, paar meetrit siin, paar seal,” kirjeldas Vilta. Täispinnatakse vaid Tallinna ja Posti tänav.

Vilta sõnul on väga pikk ka parandamist vajavate tänavate nimekiri ja see ka jääb pikaks, hädavajalikke töid jääb ootele veel kõvasti.

“Nimekiri ei kao selle aastaga, ei kao ka järgmisega,” ütles Vilta. “Rohkem ei ole võimalik teha, sest lisaraha kuskilt juurde ei tule,” selgitas ta.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
antoska
11 aastat tagasi

Tehke vähem ja korralikumalt, selle asemel, et lappida iga aasta.Haapsalus on ainuke peatänav ja see on väga kehvas seisus oma luukide ja lappidega – alustaks sellest. 1 km teed põhimõtteliselt.