Okase muuseumis algab kunsti suvekool

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Tiit Pääsuke. Foto: Karel Koplimets
Tiit Pääsuke. Foto: Karel Koplimets

Haapsalus Evald Okase muuseumis algab homme traditsiooniline kunsti suvekool, kus maali-, joonistamis- ja graafikakursusi täiskasvanutele viivad läbi tuntud eesti kunstnikud.

Kunstikursustel võivad osaleda kõik huvilised olenemata eelnevast kunstialasest ettevalmistusest.

20.–22. juuli – akrüülmaal, juhendaja Tiit Pääsuke.
Kursusel omandatakse teadmisi akrüül- või õlivärvi tehnikatest ja natuurist maalimisel ning lahendatakse juhendaja poolt püstitatud loov ülesanne maalikunsti vahenditega.

23.–24. juuli – Haapsalu vanalinna joonistamine, juhendaja Matti Pärk.
Kahe päeva jooksul õpivad kursuslased väheste vahenditega paberil edasi andma vanale kuurortlinnale iseloomulikku miljööd: tänavad, sisehoovid, aiad jm. Joonistamiseks kasutatakse sütt, 2–3 värvi ning pliiatsit. Samuti arendab kursus perspektiivitunnet ja oskust kujutada pildil esemeid ruumiliselt.

25.–26. juuli – graafika, juhendaja Kaisa Puustak.
Kursusel tutvutakse metalligraafika pinnasöövitustehnikaga. Teemaks on väikeseformaadiline graafiline leht või eksliibris Haapsalu teemadel (näit. Valge Daam). Kuna tegevus toimub E. Okas Muuseumis, õpitakse tundma vanameistri vastavat graafikat ja eksliibriseid, proovitakse kasutada samu võtteid.
Esimesel päeval tehakse kavand, valmistatakse ette plaat, söövitatakse. Teisel päeval toimub trükkimine. Kuivanud tõmmised signeeritakse ning osalejad võivad need endaga kaasa võtta.

27. juuli – aktijoonistus, juhendaja Kaisa Puustak.
Nelja tunni jooksul joonistatakse professionaalse modelli järgi naisakti. Eesmärk on saavutada vahetu, spontaanne suhtumine ja tulemus, püüda kinni hetke meeleolu.
Kursuse jooksul luuakse lühiajalised visandid erinevatest asenditest. Joonistamiseks kasutatakse nii joonistussütt, värvilist kuivpastelli, tushi ja pintslit, markerit, pastapliiatsit, värvi- või grafiitpliiatsit jms.

Kursustel osalemiseks on vajalik eelnev registeerumine: eo.muuseum@gmail.com või 551 4039. Kursustel osalemine maksab 16–23 eurot.

Kogu info kursuste kohta leiab siit.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments