Arles Taal jätkab võistlemist Eesti meistri tiitli nimel

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel peeti kahed laskmise Eesti meistrivõistlused: 29. juunist 1. juulini võistlesid sportlaskurid Elva lasketiirus sportpüssi laskmises ja 1. juulil jahilaskurid Männiku lasketiirus vintrelvast jooksva metssea silueti laskmises.

Mõlemal võistlusel osales jooksva metssea harjutuses ka Arles Taal. Mõlemal juhul oli märkleht 50 m kaugusel, erinesid relvad ja märklehed ja nõuded nendele.

Elva võistlustel saavutas ainsa Läänemaa “sealaskurina” Arles Taal kolmanda koha, kogudes 539 silma ja jäädes võitjale alla 24 silmaga; kaotus 2. kohale oli napp 2 silma.

Männikul tuli Arles Taalil pingelise võistluse järel tunnistada noorsportlase Elvis Homini paremust, jäädes talle alla nelja silmaga (372 silma). Vanameister Aarne Taal tuli veteranide arvestuses kolmandaks, jäädes üldarvestuses viieteistkümnendaks 335 silmaga. Ingo Saunik Läänemaalt jäi üldarvestuses kolmeteistkümnendaks 337 silmaga.

Arles Taal ütles pärast võistlust, et jätkab jooksva metssea silueti laskmises Eesti meistritiitli nimel võistlemist. Samas oli tal hea meel, et noored laskjad on üldarvestuses hakanud pjedestaalikohti saama. “See annab lootust, et ala ikka edasi arendatakse ning on, kelle jaoks võistlusi ka tulevikus teha,” ütles Taal.

Järgmisena on Eesti jahisportlastel võimalik oma võimeid proovile panna 6.–7. juulil Leedus FITASC Grand Prix võistlustel, kus lastakse sama harjutust mis kaks nädalat tagasi toimunud Euroopa meistrivõistlustel.

Katre Eljas-Taal

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments