Lihula noored võitsid Eesti kooliteatrite festivali näitlejaauhinnad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Võitjad laval. Erakogu
Võitjad laval. Erakogu

27.–28. aprillil Kuusalus peetud põhikooliõpilaste kooliteatrite festivalil võitsid Lihula gümnaasiumi noored näitlejad kaks tähtsat auhinda.

Läänemaad esindas Kuusalus Lihula gümnaasiumi näitering etendusega “Mis valemiga?”, mis oli võitnud Läänemaa kooliteatrite festivali põhikoolide osas. Üle-eestilise festivali žürii valis selle peategelased Laura Pärnpuu parimaks naisnäitlejaks ja Marius Roosi parimaks meesnäitlejaks.

“Tõime koju kaks kõige ihaldusväärsemat auhinda! Iga lavale astunud noor unistab parima näitleja tiitlist. Selle nimel on tehtud tööd ja otsitud parimaid lahendusi,” kirjutas festivalist Lihula gümnaasiumi Facebooki leheküljel huvijuht Hilje Tammaru. “Seda rõõmu ei saa kirjeldada, mis meie truppi valdas, kui need kaks kõige ihaldusväärsemat tiitlit meie näiteringile osaks said!”

“Žürii hindas kõrgelt ka meie teatritüki valikut ning siinkohal saan uhkusega öelda, et loo autor on meie kooli vilistlane Katrin Maimik (Ruus),” lisas ta. “Lavastajana tahan öelda, et sellised tulemused tulevad vaid siis, kui kogu trupp panustab 100%. Sest tsiteerides A. H. Tammsaaret: “Kui usud, siis ON!” Ja meie noored olid laval usutavad.”

Võistlustulle astusid 15 maakonna esindustrupid, lavalaudadel oli nende päevade jooksul 228 noort näitlejat. Läänemaad esindas Lihula gümnaasiumi näitering koosseisus Karmel Üksvärav, Laura Pärnpuu, Marius Roos, Kert Pääbo, Hanna Vaimla, Karin Mänd, Kaisa Esko ja märkimata ei saa jätta, et videos oli laval ka õpetaja Peeter Hermik. Žürii: Tõnu Tamm, Elina Reinold ja Marek Tammets

1 Kommentaar
Inline Feedbacks
View all comments
marina sillaste
10 aastat tagasi

Elasin teile südamest kaasa! Kahjuks ei ole EHL koduleheküljel näitleja-preemiad üleval,vaid on ainult lavastajad ja trupid.Üht tahan Lihula trupile küll öelda-teie omamoodi “trump” oli,et te esimest korda olite sunnitud kooliteatrite festivali osas oma “mugavustsoonist” ehk Lihulast välja tulema!!!See andis nii teile,kui trupile ja lavastajale omamoodi võimaluse!!!! Õnesoovid kõigile “vaevanägijatele”.