Katrina Lehis võitis juunioride MMil pronksi

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

19. aprillil võistleb Eesti meistritiitlile ka juuniorite maailmameister Katrina Lehis. Foto: Arvo Tarmula

Haapsalu noor vehkleja Katrina Lehis jõudis epeevehklemise juunioride maailmameistrivõistlustel poolfinaali, kus pidi vastu võtma kaotuse venelannalt Tatjana Gudkovalt.

Lehis jäi poolfinaalis maailma esinumbri vastu kaotusseisu 4:2 ja ei pääsenudki enam Gudkovale ohtlikku lähedusse. Gudkova edu oli 8:3, 11:7 ja lõppseis 15:9.

Veerandfinaalis oli Lehis torgetega 13:10 võitnud Hiina vehklejat Yixuan Xiangi.

Alagrupis sai ta viis võitu ja ühe kaotuse. Väljalangemismatšides alistas ta esmalt brasiillanna Amanda Simeao 15:12, siis 15:10 sakslanna Florina Plachta ja prantslanna Lauren Rembi 14:13.

Siiski on juunioride MMi individuaalne pronksmedal suurepärane saavutus esimest aastat selles vanuseklassis võistlevale Lehisele. Seda enam, et enne võistlust muretses treener Helen Priinits Katrina Lehise vormi pärast.

“Pole midagi teha, peame veel kasvama,” ütles Helen Priinits pärast poolfinaali. “Küll me ükskord võidame!

“Filmisin terve matši Gudkovaga. Nüüd tuleb kõva kodutöö. Olen väga rahul. Lehis on ikkagi esimest aastat juunioride seas ja kohe sai MMil pronksi. Kõva sõna,” kommenteeris treener.

Teistest Eesti koondise vehklejatest oli Erika Kirpu 10. ja Julia Beljajeva 34.

Osalejaid oli võistlusel 114.
Läänlastest on Moskvas võistlustules ka Peeter Turnau. Katrina Lehisel on lootust ka teise MMi medali võitmiseks, sest ees on naiskonnavõistlus.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments