Ilmastik lõhkus Promenaadi trepistiku dekoratiivmunad

Riina Tobias

riina.tobias@gmail.com

Nädalavahetusel avastatud Promenaadi rannatrepistiku ilumunade purunemise põhjustas ilmselt ilmastik ja halvasti valitud kinnitusviis.

“Ma arvan, et huligaanide töö see pole,” ütles Haapsalu linnaarengu ja muinsuskaitse spetsialist Tõnis Padu, kes purunenud dolomiitmunad koos kivirestauraator Paul Uibopuuga esmaspäeval üle vaatas.

Padu hinnangul on dolomiit, millest ilumunad valmistatud, liiga urbne ja kehv. Ta lisas, et ka kinnitusviis pole kõige õnnestunum – kinnituspoldi juurest pääses vesi vahele ja nii saigi päevane sula ja öine külm ilumunadele saatuslikuks.

Linnavalitsuse ehitus- ja planeeringuosakonna juhataja Reimo Reimer ütles, et purunenud munade kohta teeb linnavalitsus avalduse kindlustusele. Samal ajal otsitakse uusi lahendusi ja rannatrepistikud saavad esimesel võimalusel korda.

Padu on koos kiviraidur Uibopuuga teinud ettepaneku, et uued ilumunad võiksid olla hoopis betoonist. “Betoon või dolomiit, ega siin muud varianti ole,” ütles Reimer.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments