Põlengus hävisid jahid ja auto

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Laupäeva pärastlõunal põles Uuemõisas maha paadikuur, samuti langes tuleroaks kolm jahti, mootorpaat ja sõiduauto.

Häirekeskusesse teatas kl 13.58 õnnetusest hoones tegutsenud OÜ Paadikuuri omanik Vaido Viiluste, kes tulekahju puhkemise ajal paadikuuris oma autot remontis.

„Olin auto all. Kui püsti ajasin, nägin, et trepi juures põleb,” rääkis Viiluste. Ta püüdis tuld omal jõul kustutada, kuid sai põletushaavu ja viidi haiglasse. „Käsi oli mingi jamaga koos ja labakäsi sai põletada,” ütles samal õhtul haiglast koju lastud noormees.

Päästjate saabudes põles Uuemõisa mõisahoone taga asuv paadikuur lahtise leegiga, paks suits oli näha Haapsaluski.

Kolmanda astme tulekahju sõitsid kustutama kõik Läänemaa kutselised komandod ja Pürksi vabatahtlikud, kuid Läänemaa päästepealiku Andres Liiva sõnul saadeti kõik peale Haapsalu ja Risti päästjate koju tagasi. Põleng kustutati kella 17.30ks.

Päästjad hoidsid ära tule leviku 60 m kaugusel asuvale Uuemõisa mõisale, milles tegutsevad Ridala vallavalitsus ja lasteaed–algkool.

Imekombel jäi tulest puutumata väljas paadikuuri seina ääres seisev rootslasele kuuluv jaht. Viiluste sõnul said tuletõrjujad ilmselt aru, et paadikuuris pole enam midagi päästa, ja päästsid vähemalt väljas seisnud jahi.

Puidust ja eterniidiga kaetud umbes 15 × 25 meetri suurune hoone hävis tules täiesti. Peale omaniku sõiduauto Audi langesid tuleroaks ka kolm remondis olevat puujahti ja mootorpaat, samuti paadimootorid, ehitusmaterjal ja tööriistad. „Kogu elu oli seal,” kirjutas Vaido Viiluste Facebookis.

OÜ Paadikuur tegeleb paadiehituse ja –remondiga. Vaido Viiluste sõnul olid kõik tulle jäänud alused klientide omad ja kindlustamata. „Poolikuid asju ei taha keegi kindlustada,” rääkis ta.

„Keeruline on,” hindas noormees olukorda. Tema sõnul pole varemetest enam midagi muud võtta kui ehk vanarauda.

Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel, kuid Vaido Viiluste kahtlustas, et tuli võis lahti minna elektrist.

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments