Lääne Elu lugu kandideerib parima olemusloo auhinnale

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Eesti Ajalehtede Liidu (EALL) žürii valis täna välja parima 2011. aastal maakonnalehes ilmunud uudise, arvamuse ja olemusloo, võitjad avalikustatakse 2. märtsil pressipeol.

Lääne Elu pääses kolme väljavalitu sekka olemusloo kategoorias, kus žürii sümpaatia võitis Ivar Soopani mullu 15. märtsil ilmunud lugu „Martna talunik ehitab koos pojaga koduõuel maal ja vees liikuvat universaalset traktorit“.

Praegu ERRi Läänemaa korrespondendina ja portaali laanlane.ee väljaandjana töötava Soopani sõnul tuli kolme parema hulka jõudmine talle üllatusena. “Loo kangelane Arvo Kirs oli tore inimene ja tema ettevõtmine oli põnev, aga lugu ise oli tavaline, mitte millegi poolest paljudest teistest erinev,” ütles ta.

Maakonnalehe olemusloo nominedid on veel Anu Bollverk 24. novembril Järva Teatajas ilmunud looga „Aadresside uuendus toob kaasa segadust“, Aime Jõgi Tartu Postimehes 20. mail ilmunud lugudega „Insult halvas korraga nii ema kui poega“, „Logopeed aitab sõnu leida nagu detektiiv“.

Maakonnalehe uudise kategooria nominedid on Erik Kalda lugu 19. aprilli Põhjarannikus „Miljonivõlgnik Avo Viiol on edukas ettevõtja“, Raul Vinni lugudeseeria Saarte Hääles „Õpetajate ametiühingust kadus raha“ (5. oktoober) ja „Õpetajate raha vargus: raamatupidaja kõrvaldas pool miljonit“ (6. oktoober) ning Hans Väre Sakalas ilmunud lugudeseeriaga riigikogu kuluhüvitistest, mis ilmus mullu oktoobris ja novembris.

Arvamuse kategooria nominendid on Erik Kalda Põhjarannikus 23. juulil ilmunud looga „Politseitöö ja selle imiteerimine“, Kaupo Meiel Pärnu Postimehes 25. jaanuaril ilmunud looga „Pärnu leib ja mage nõukaihalus“, Gert Kiiler 24. augusti Sakalas ilmunud arvamusega „Kuidas päästa vaimset „teist Eestit“ ja Hans Väre 6. augustil Sakalas ilmunud looga „Tuleviku teine Eesti – lollidemaa“.

Iga žanrikategooria parim maakonnalehe kirjutis saab 320 euro (neto) suuruse preemia ja diplomi.

Võitjad saavad teatavaks 2. märtsil Tallinnas Õpetajate Majas toimuval pidulikul tseremoonial.

Žürii hinnangul olid tänavu arvamuse ja uudise kategooria võistlustööd tugevad ja konkurentsitihedad. Samas märkis žürii, et esitatud tööde seas ei olnud olemuse kategoorias säravaid teemasid. Lisaks ootab žürii olemuslugude puhul rohkem stiili.

Žüriisse kuulusid EALLi tegevjuht Mart Raudsaar (žürii esimees), Põhjaranniku peatoimetaja Erik Gamzejev, Nädalise peatoimetaja Tõnis Tõnisson, Ühinenud Ajalehtede kirjastuse peatoimetaja ja pressinõukogu esimees Eve Rohtla ning Postimehe vastutav peatoimetaja Anvar Samost.

0 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments