Haapsalu tsiklipoisid olid kodujääl kiireimad

Andrus Karnau

andrus.karnau@le.ee

Haapsalu jäärajavõistlusel startisid MX1 ja MX2 jääpiik-klassi mootorrattad koos. Foto Martin Mand
Haapsalu jäärajavõistlusel startisid MX1 ja MX2 jääpiik-klassi mootorrattad koos. Foto Martin Mand

Laupäeval Haapsalus sõidetud jääraja Eesti meistrivõistluste etapile startis kokku pea 80 võistlejat. MX 2 jun klassis oli parim Haapsalu poiss Kert Pääbo (Yamaha), edestades Khevin Kalmi (Yamaha) ja teist haapsallast Norman Madibergi (Yamaha).

Merejääle lükatud 1,9-kilomeetrisel rajal teeniti selle aasta esimesed meistri- ja karikasarja punktid aga ka täiskasvanud sportlased.

Suurimaid kiirusi näidati MX1 ja MX2 jääpiik-klassides, mis startisid koos, vahendas võistluste pressiesindajaMargus Kiiver.

Esimeses sõidus sai parima stardi MX1 klassi mees Martin Leok (Kawasaki). MX2 klassis oli kiirem Rasmus Metsamaa (Kawasaki). Teise sõidu lõppjärjestus oli sama ja nii sai sünnipäevalaps Martin Leok selle aasta esimeselt jääraja etapilt maksimumpunktid. MX2 klassis sai taas võidu Rasmus Metsamaa.

85 cc klassis olid teistest peajagu üle vennad Talvikud. Mõlemad sõidud võitis eelmisel aastal veel 65 cc tsikliga sõitnud Tamur Talviku (KTM), kes edestas vend Hendrikut (Suzuki) avasõidus napi 0,2 sekundiga. Teises sõidus oli kahe venna vahe 35,6 sekundit.

Mini MX meistrivõistluste etapivõidu sai Marthi Lepik (Pitpro), kes oli mõlema sõidu kiireim.

Quadi klassis sai meistrisarja etapivõidu Ivar Vaaderpass (RIV-KTM), kes oli avasõidu teine ja teise võitis.

Karikavõistluste klassides jagunesid kohad etapi kokkuvõttes järgnevalt. 50 cc klassis sai võidu Marcel Peldes (KTM), 65 cc klassis võitis Kairo Katkosilt (KTM). Külgvankritel said sõidu Urmas Sugasep ja Veiko Parksepp (AYR-KTM). MX B klassis võitis Timo Vackerman (KTM). MX C klassis tuli etapivõitjaks Freddy Ignatjev (Honda).

Mini MX Hobby etapivõitja oli Haapsalus Tanel Turro (Bucci Moto). ATV võitja oli Toomas Kirss (Can-Am).

Kommenteeri
Kommentaarid on avaldatud lugejate poolt ja nende sisu ei ole muudetud. Seega ei pruugi kommentaariumis tehtud avaldused ühtida toimetuse seisukohtadega. Lääne Elul on õigus ebasobilikud kommentaarid kustutada.
Teavita mind
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments