11. veebruar: Rehepapi moodi

Küljendaja

konnakulles@gmail.com

Mullu hilissügisel oli Ristil laenu rohkem, kui on selle aasta eelarves eurosid. Nüüd on need kaks arvu teineteisele lähenenud, kuid teist nii rasket koormat ei kanna ükski muu Läänemaa omavalitsus. Haapsalu küll ägab, aga tema laen mahub normi sisse.

Risti on maksnud ka raskel ajal oma võimlat kinni ja kärpinud kulutusi nii palju kui andis. Nüüd, mil majandus on pisut elavnenud ja tulu kasvanud, tahab vallavõim viia ellu kultuurikeskuse rajamise plaani. See tähendab, et vald saab KOIT–kavast ligi 600 000 eurot, aga peab ise lisama, s.t laenama üle 80 000. Kes teab, millal jälle selline võimalus avaneb!

Vallavanemal ei ole kahtlust, et  kultuurikeskust on Ristile kõige rohkem vaja. Vana rahvamaja on kinni, inimestel pole kuskil koos käia. Kooli saaliosa, kuhu tahetakse kultuurikeskust teha, on niisuguses seisukorras, et laguneb suurema remondita varsti laiali. Nii elaksid ristilased varsti puhta varemete keskel.

Rehepaplikult arutades — haldusreform tuleb varem või hiljem, igatahes enne, kui Risti saab oma suured võlad kaelast ära. Suures omavalitsuses muutuvad Risti sajad tuhanded võlaeurod peenrahaks. Kohalikel on aga korralik võimla,  koolimaja ja kultuurikeskus. Kes teab, kas hakkakski üks suur omasvalitsus sellist asja Risti–sugusesse kohta ehitama, pigem viiks rahva paar korda aastas Haapsallu või Keilasse.

Lehte Ilves

2 Kommentaari
Inline Feedbacks
View all comments
Pikker
10 aastat tagasi

Kunagi olid Risti kultuurimajas kõvad disco õhtud,kus käis rahvast Tallinnast-Haapsaluni,mussi tegi enamasti dj Felix!Vaevalt see praegune vallavanem sellest midagi teab!

viira
10 aastat tagasi

Jutt Jumala õige!Tänud!